Forbrukslån eller kredittkort - hva passer best, når?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-05         Finansiering
Forbrukslån eller kredittkort - hva passer best, når?

Av Ida Eldor

 

Du skal låne penger, men hvilken metode skal du benytte deg av? Det er forskjellige fordeler med både forbrukslån og med kredittkort. Hva man burde velge vil komme an på hva man skal bruke de lånte pengene til. På kredittkort er rentene vanligvis satt, mens rentene på forbrukslån blir beregnet individuelt på hver låntaker. Det vil si at selv om forbrukslån pleier å ha gunstigere renter enn kredittkort, kan man få dårligere renter på forbrukslån dersom man har lav kredittscore.

 

 

 

Kredittkort

Et kredittkort er nesten mer som et fleksibelt lån ettersom du vil kunne låne og betale tilbake så mye som du har fått innvilget i kreditt på kortet. Kredittkort vil man kunne la være å betale renter på dersom man betaler alt ved første regning. Det vil si at dersom man bruker kredittkortet og betaler den fulle summen av regningen hver måned, vil man få en rentefri betalingsutsettelse på pengene man bruker, ettersom de fleste kredittkort har inntil 45 dagers betalingsutsettelse. Kredittkort har ofte veldig høye renter dersom man ikke er i stand til å betale tilbake det man skylder med en gang. Kredittkort kan passe bra dersom man skal betale mindre beløp, og ikke bruker det mer enn at man vet at man vil kunne tilbakebetale gjelden relativt hurtig.

 

 

 

Flere kredittkort har forskjellige fordeler, som for eksempel rabatter i forskjellige butikker eller på bensinstasjoner, reiseforsikring, cashback og lignende fordelsprogram. Man burde derfor sørge for at man velger et kredittkort som passer det man skal bruke det til. For eksempel at dersom man kun vil ha et kredittkort man kan bruke på reiser, så velger man det som har den beste reiseforsikringen. Kredittkort kan brukes til å betale akkurat det man ønsker og kredittkortutsteder vil mest sannsynlig ikke bry seg om hva man bruker det på, sett at man betaler regningene.

 

 

 

Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, som vil si at du ikke trenger å stille sikkerhet i eiendeler for å få utbetalt lånet. Dette gjør at forbrukslån vanligvis har en høyere rente enn lån med sikkerhet, og man kan få forbrukslån med nominell rente fra 6,99%. Forbrukslån med lave lånebeløp vil vanligvis ha høye renter, og det lønner seg ofte ikke å ta opp forbrukslån dersom man skal låne under 50 000 kr. Det positive med forbrukslån i forhold til vanlige lån med sikkerhet er at det kan brukes til akkurat det man vil, enten det er en ferie, oppussing av bolig, eller for å betale andre regninger og refinansiere gammel gjeld.

 

 

 

Låne penger via Eminentor

Via Eminentor kan du søke om både kredittkort og forbrukslån. Hos Eminentor kan du søke om forbrukslån på inntil 500 000 kr. Vi har samarbeid med flere forskjellige utstedere av kredittkort, slik at du kan velge det som passer best til ditt forbruk, enten det er reiseforsikring, rabatt i nettbutikker eller cashback på mat- og dagligvarer. Eminentor samarbeider med flere banker, slik at du skal kunne få de beste tilbudene på forbrukslån og kredittkort.

 

Lån penger via Eminentor – og få råd til akkurat det du ønsker deg!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.