Kjøpestopp i ett år

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-04         Sparing
Kjøpestopp i ett år

Av Ida Eldor

 

De fleste i Norge sier de ikke ønsker seg noe når de blir spurt hva de ønsker seg til jul, og flere har nok også vansker med å komme på hva man skal gi i gave til den som virker som om den har alt. Kanskje det er fordi vi kjøper mye til oss selv hele tiden og dermed ikke egentlig trenger å få gaver fra andre? På bakgrunn av vårt samfunn som forbrukere har det blitt stadig mer vanlig å innføre en kjøpestopp eller shoppestopp. Dette kan både være positivt for deg fordi du vil spare penger, men kan også spare miljøet for mye unødvendige utslipp.

 

 

 

Å innføre en kjøpestopp innebærer at man ikke bruker penger på såkalte ”unødvendige” ting, eller forbruksvarer. Det vil si at man ikke kjøper nye klær, ny sminke, nytt interiør, småelektriske ting, nye leker til barna eller lignende, med mindre det man har blir ødelagt og må erstattes. Det er lov å gå ut på restaurant, gå ut med venner og ha forskjellige ”opplevelser” som kan berike livet på annet vis, for eksempel å gå på konserter eller teater, kjøpe bøker og spill, eller lignende ting. Man kan bruke penger på andre, men ikke kjøpe ”gaver” til seg selv, men man har selvfølgelig lov til å få gaver av andre. Å ha kjøpestopp er en flott metode for å spare penger og bruke mindre penger på ting man ikke har behov for. Man kan også legge inn sine egne regler på hva man kan og ikke kan kjøpe dersom man vil sette i gang en kjøpestopp. En regel man kan innføre er for eksempel at etter 6 måneder får man lov til å kjøpe seg et litt dyrere kvalitetsplagg. Dette burde være noe som vil holde lenge og som ikke går av moten fort, slik at man kan bruke det over lang tid. Slik kan man også føle at man får mer ut av å ha en kjøpestopp.

 

 

 

Noen har kjøpestopp for et helt år, men dersom man ikke er innstilt på det kan det være en idé å starte med en måned. Mange har nyttårsforsetter man starter i januar, så kanskje en kjøpestopp for å spare mer kan være en løsning for deg? Man får masse gaver til jul, og har mest sannsynlig fått alt man ønsket seg, så det burde ikke være så altfor vanskelig å klare en måned uten å kjøpe noe nytt man egentlig ikke trenger.

 

 

 

Hvor mye man sparer på et år eller en måned med kjøpestopp kommer selvfølgelig an på hvor mye man bruker på forbruksvarer. Dersom man ikke bruker så mye vil det selvfølgelig ikke være så mye å spare, men om du kjenner deg igjen i boken ”en shopoholikers bekjennelser” kan man spare mye på en kjøpestopp på en måned, og særlig på et år.

 

 

 

Ingen kan benekte at det å spare penger er lurt, enten man er ung eller gammel, men det er vanligvis viktigere å gjøre som ung. Det finnes mange forskjellige kontoer å spare på, og BSU (boligsparing for ungdom) er et godt alternativ for deg under 33 år. På BSU-kontoen kan man spare 25 000 kr hvert år, og få inntil 5000 kr i skattelette. Dersom man er i arbeid er dette en sparekonto man definitivt burde vurdere, ettersom rentene man får på denne kontoen også er høyere enn på de fleste vanlige sparekontoer.

 

Dersom man er for gammel til å spare på BSU eller kanskje allerede har lagt inn maksbeløp der for året, finnes det vanlige sparekontoer. Man kan enten spare på en høyrentekonto eller en normal sparekonto. Man kommer nok til å spare en del penger på en kjøpestopp så det kan derfor være lurt å sette opp en egen konto for det man sparer her. Da vil man også få bedre oversikt over hvor mye man tidligere har brukt på forbruksvarer, og man får mer nøyaktig informasjon om akkurat hvor mye man sparer ved å unngå å kjøpe slike ting.

 

 

 

Hos oss i Eminentor kan du sette opp en sparekonto, slik at du kan ta en kjøpestopp neste år. Vi samarbeider med flere forskjellige banker slik at du skal kunne få sparekonto med best mulig rente og vilkår. Du kan lese om de forskjellige bankene vi samarbeider med slik at du får en sparekonto som passer best til dine behov.

 

Sett opp sparekonto via Eminentor – og få bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.