Forbrukslån som investering ved oppussing av bolig.

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-07         Investering
Forbrukslån som investering ved oppussing av bolig.

Investerer du penger i boligen din, kan det føre  til en verdiøkning. Foto: med tillatelse, CCo

Av Silje Føyen

Oppussing av boligen din kan være en god investering, og noen ting gir høyere verdiøkning enn andre. Tar du opp et forbrukslån for å finansiere oppussingen, er det flere ting som vil være med på å øke verdien i boligen, slik at du er sikker på å få tilbake pengene du har investert når boligen skal selges.

Bygge balkong

Å bygge en balkong kan gi en god verdiøkning i boligen din. Selv om det er en kostbar investering, vil det gi en verdiøkning som du vil kunne tjene på ved et eventuelt senere salg. I gamle bygninger er det ikke sikkert at det er lov til å sette opp balkonger, for mange eldre fasader kan være regulert av myndighetene og riksantikvaren pga. historisk verdi i et bybilde. Det kan allikevel være at det vil kunne gis tillatelse til å sette opp balkonger inn mot en bakgård. Det kan også være at sameiet har strenge regler for at denne typen prosjekter må samordnes og koordineres med alle beboerne. Det blir da viktig å tenke på at dette er noe som kan gi verdiøkning for hele gården sett under ett.  

En balkong vil kunne øke verdien på boligen.

En balkong vi kunne øke verdien på boligen din betraktelig.                  Foto: med tillatelse, CCo


Sette inn peis

Litt enklere vil det være å sette inn peis i boligen din. Bor du i bygård, er dette selvfølgelig avhengig av at det finnes piper til denne bruken i bygningen. Slik vil det ofte være i bygninger fra sent 1800-tall og tidlig 1900-tall. Bor du i hus, kan det være at det å mure opp en pipe vil være en del av det å få satt inn peis i boligen.

En peis kan gi verdiøkning i boligen.

En peis i boligen er ikke bare koselig, den utgjør også en verdiøkning i boligen.  Foto: med tillatelse, CCo

Ekte parkett og fliser

Å legge ordentlig tregulv eller parkett er en annen ting som kan gjøres relativt enkelt og som vil gi en verdiøkning i boligen. Det samme vil det å legge fliser i gang og på bad gi. Tenk over materialene du bruker. De ekte materialene koster mer, men gir også en større verdiavkastning på sikt.

Arealutnyttelse

Det hender at arealutnyttelsen i en bolig ikke er optimal. Bor du i leilighet, kan det gi stor verdiøkning å få et ekstra soverom. Dette kan man få ved for eksempel å dele opp et stort soverom. Har boligen et lukket kjøkken, kan man få et ekstra soverom ved å flytte kjøkkenet ut i stuen, slik at man får en åpen kjøkkenløsning. På denne måten kan det som har fungert som kjøkken gjøres om til et ekstra soverom. Noen ganger kan det også være at man må flytte vegger for å skape et ekstra rom. Undersøk hva de forskjellige løsningene koster, og undersøk gjerne med en eiendomsmegler om investeringen er noe du kan få igjen for i form av verdiøkning i boligen, ved et eventuelt salg på et senere tidpunkt.


Oppgradere uteplassen

Bor du i hus, kan det å oppgradere uteplassen også være en ting som gir verdiøkning. For eksempel kan man lage en lun uteplass med benker og putekasser under setene, og kanskje en oppmurt utepeis eller en bålpanne til kalde kvelder, og til grilling over åpen ild.

Forbrukslån kan være løsningen

Når du skal oppgradere boligen, tenk over hvilke investeringer som gir best avkastning i form av verdiøkning. Et forbrukslån kan være løsningen, og kan være en god investering, hvis du tenker nøye igjennom hvordan du ønsker å investere pengene, og har laget deg en god nedbetalingsplan på forhånd.
Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.