Forbrukslån for boligkjøp

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-04         Forbrukslån
Forbrukslån for boligkjøp

Av Ida Eldor

 

Å kjøpe ny bolig kan være både veldig gøy, men også skremmende. Det er mange ting som skal være i orden, som for eksempel finansiering, og man vil mest sannsynlig være litt usikker på om man tar det riktige valget. Man vil kanskje føle at man er utrygg når man skal kjøpe bolig, og det er mulig å kjøpe boligkjøperforsikring, men dersom man undersøker boligen nøye og spør grundig, samt får tilstandsrapport burde det ikke egentlig være nødvendig. Det som derimot er det viktigste før man skal by på en bolig, er at man må ha finansieringen i orden, og da vil de fleste ønske å ta opp lån.

 

 

 

Det er flere regler som gjelder boligkjøp, samt når man skal søke om lån for bolig, og flere ble innført tidligere i 2017. For det første har man ikke lov til å låne mer enn fem ganger årlig bruttoinntekt, og nytt fra 2017 er at dette inkluderer andre lån, som for eksempel studielån. Det er heller ikke mulig å låne mer enn 85% av boligens totale verdi, og for å få kjøpe boligen må man stille 15% av boligens verdi som egenkapital. Så hva gjør man om man ønsker å kjøpe en bolig, men ikke har nok penger spart opp til egenkapitalen?

 

 

 

Det beste vil være å vente med å kjøpe bolig til man har spart opp nok penger til å kunne stille egenkapital selv. Dette kan kanskje ta tid, men det finnes mange tips til hvordan man kan spare penger. Dersom man ikke har tålmodighet til å spare, eller man for eksempel har funnet drømmeboligen og ønsker å kjøpe den med en gang, slik at det ikke er kjøpt når man har spart opp nok til egenkapitalen, kan det være en idé være å låne penger fra kjente, for eksempel foreldre. Man kan også vurdere å søke lån med kausjonist, og kanskje få innvilget lånet slik.

 

 

 

Dersom ingen av disse alternativene passer for deg er et annet valg å ta opp et forbrukslån på restene av egenkapitalen som kreves, eventuelt hele egenkapitalen. Dette burde man kun gjøre dersom man har en nedbetalingsplan og man vil klare å beherske både forbrukslånet og boliglånet man også tar opp. Man burde være sikker på at man er i stand til å tilbakebetale forbrukslånet relativt raskt, ettersom det kan være krevende å ha mye gjeld over langt tid. Det vil være vanskelig å beherske flere lån samtidig, så dette er noe man burde tenke nøye over før man søker om forbrukslån for egenkapitalen. Boliglån har vanligvis lav rente på rundt 3%, mens forbrukslån har renter fra 6,9% og oppover, som settes etter en individuell kredittvurdering av låntakeren. Det vil dermed være mest økonomisk å betale ned forbrukslånet først, ettersom det er det mest kostbare lånet å ha av de to.

 

 

 

Hos Eminentor kan man søke om forbrukslån for egenkapitalen til boligkjøp. Dersom man legger inn en søknad på Eminentor sine nettsider, vil man kunne få opp tilbud fra flere forskjellige av våre samarbeidsbanker på ”MinSide”. Man vil da kunne velge det lånet med best rente og vilkår. Man kan også velge å ikke låne penger, dersom man ombestemmer seg, ettersom Eminentor sine tjenester er helt gratis og uforpliktende. Hos oss i Eminentor kan man søke om lån på inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Man kan også søke om boliglån via Eminentor.

 

Søk om forbrukslån via Eminentor – og kjøp din drømmebolig!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.