Hvis uhellet er ute - hvordan takler du uforutsette utgifter i desember?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-01         Eminentor
Hvis uhellet er ute - hvordan takler du uforutsette utgifter i desember?

Hva gjør du hvis noe blir ødelagt rett før jul?                    Foto: med tillatelse, CCoAv Silje Føyen

Nå er det snart jul, og det bakes og stekes og vaskes og ryddes i de tusen hjem.

Både stekeovner og vaskemaskiner er i flittig bruk nå i julestria, og å ha et kjøleskap som virker er helt nødvendig når julematen skal kjøpes inn.

Har du tenkt over hva du skal gjøre hvis en av maskinene dine ryker?

uforutsette utgifter

Uforutsette utgifter kan bli hardt for budsjettet.              Foto: med tillatelse, CCo

Desember måned og uforutsette utgifter

De fleste opplever at budsjettet ikke strekker til i desember, med alt som skal kjøpes inn til jul. Julegaver, god mat og god drikke handles i dyre dommer, og kontoen skrapes tom for penger. Ny lønning kommer først rett før jul, og kanskje forsvinner den også rett inn i juleforberedelsene. Det er fort gjort å kjøpe mer enn man kanskje egentlig har råd til.

Det er lite til overs til andre ting.

Når uhellet er ute

Så står du der og skal steke julekakene, du har akkurat satt brett nummer to med pepperkaker i ovnen. Plutselig bryter ovnen din sammen. Den vil rett og slett ikke mer. Antagelig griper panikken deg. Er det sikringen som har gått? Eller vil det hjelpe å skru ovnen av og på? Du prøver også å trekke ut komfyren og dra ut støpselet. Men ingenting virker.  Eller du tar det med fatning. Heller de ustekte kakene i søpla. Du fikk i det minste stekt ett brett. Du setter deg ned, spiser en pepperkake og finner fram penn og papir og søker opp hvem det er som kan hjelpe deg på nett. Dette er kanskje noe som enkelt kan la seg reparere? Dagen etter ringer du en servicemann som kommer og ser på komfyren din. Han gir deg beskjed om at komfyren ikke lar seg reparere. Den må bare hives ut. Du blir nødt til å kjøpe en ny. Har ikke panikken grepet deg før, så griper den deg nå. Hvordan skal du få råd til ny komfyr nå før jul?

Når gode råd er dyre

Kanskje har du spart opp en buffer og har mangfoldige tusenlapper stående til akkurat slike anledninger som dette. Men hva hvis bufferen røk på julegaver til minstemann, eller til innkjøp av drikkevarer? Det var jo ikke nå i jula at komfyren skulle ta kvelden!

Forbrukslån, budsjett

Gå gjennom budsjettet ditt før du søker om forbrukslån.     Foto: med tillatelse, CCo

Forbrukslån eller kredittkort kan være løsningen

Hvis du ikke har penger til å erstatte maskinen som har gått i stykker, finnes det gode løsninger allikevel. Ta kontakt med en lånemegler for å sjekke hvilke muligheter du har for å få et forbrukslån. Lånemegleren hjelper deg med lånesøknad til flere banker, slik at du er sikret å få den beste mulige renten på lånet ditt. Et kredittkort kan også være en mulighet. Her lønner det seg å undersøke nøye hvilken løsning som passer din økonomi best. Har du mulighet for å betale tilbake hele beløpet når bare neste lønning kommer, eller har du behov for å betale ned over tid? Det kan være lurt å lage et budsjett før du søker om lån, slik at du har en plan for hvordan tilbakebetalingen skal skje, og setter av ressurser til dette i tiden framover. Mange steder kan man også få kjøpt hvitevarer på avbetaling, men også her er det lurt å finne ut hva det vil koste deg alt i alt før du kjøper.

Så ble det jul allikevel

Det beste er selvfølgelig å ha en buffer å ta av når uhellet er ute, men har du ikke det, finnes det andre løsninger som kredittkort eller forbrukslån når maskiner går istykker nå i desember måned.


Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.