Dyr julefeiring kan føre til fattig januar

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-01         Refinansiering
Dyr julefeiring kan føre til fattig januar

Av Ida Eldor

 

Desember er måneden i året med mest forbruk og det gjelder alt fra mat og klær, til leker og gaver som skal handles inn. Nordmenn bruker i gjennomsnitt 20% mer på mat i desember, sammenlignet med resten av året. Da er det vel heller ikke overraskende at desember er den måneden i året hvor nordmenn har høyest kredittkortbruk. Dette betyr også at mange sitter igjen med høy kredittkortgjeld i januar.

 

 

 

Et godt tips for å unngå en fattig januar er å sjekke bankkontoen din med en gang. Se hvor mye penger du har til rådighet og finn ut hvor mye du vil få i lønn i desember. En god idé kan være å sette seg opp en liten huskeliste med hva man skal handle inn av gaver, mat og lignende, og så sette opp et budsjett basert på dette. Har du nok penger til det du skal handle inn? Dersom svaret er nei burde du kanskje revurdere handlelisten din. Hvis du har bestemt deg for at du er nødt til å handle inn alt på listen må du nok se deg etter alternativ finansiering.

 

Kredittkort kan være en idé for eksempel for mathandel. Det finnes flere bonusprogram og kredittkort med cashback på mat- og dagligvarer i desember. Man må bare være sikker på at man vil klare å betale tilbake kredittkortgjelden ganske fort, helst allerede i januar. Hvis man betaler tilbake alt man har brukt kredittkortet til å betale ved første innbetaling vil man mest sannsynlig slippe å betale noe som helst i rente. Dersom man ikke betaler alt kan rentene være veldig høye, og man kan fort få en gjeld man sliter med å betale tilbake.

 

 

 

En mulighet dersom man har brukt mye penger på for eksempel kredittkort eller delbetalinger i førjulstiden er å refinansiere denne gjelden i et nytt lån. Dersom man har mulighet til det vil det mest sannsynlig være mest gunstig å refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet, altså ofte et boliglån. Dersom man refinansierer kredittkortgjeld i et lån med sikkerhet vil man få samme rente som ved boliglån, som ligger på rundt 3%. Hvis du derimot ikke har mulighet til dette, enten fordi du ikke har bolig å stille sikkerhet i, eller fordi du har tatt opp maksimalt av boligens verdi i lån, vil et alternativ være å ta opp lån uten sikkerhet.

 

Dersom man refinansierer i et lån uten sikkerhet, eller et forbrukslån, vil man ha rente fra 6,99%, som er høyere enn et lån med sikkerhet men også ganske mye lavere enn rentene på kredittkort. Effektiv rente på forbrukslån blir beregnet basert på din kredittvurdering, så dersom man har høy lønn vil man også kunne få bedre rente. Dette er ettersom det innebærer mindre risiko for banken å låne ut penger til personer som tjener mye, fordi de mest sannsynlig vil ha lettere for å tilbakebetale lånet. Det er ikke anbefalt at man tar opp et forbrukslån for refinansiering dersom man ikke er betalingsdyktig, og man vet at man ikke vil klare å beherske lånet.

 

 

 

Hos Eminentor kan du søke om å refinansiere dyr gjeld etter juletiden. Alt du trenger å gjøre er å sende inn en søknad på våre nettsider, så vil vi sammenligne ulike tilbud fra våre samarbeidsbanker. Du vil kunne se alle tilbudene dine på ”MinSide” og står fritt til å velge det som passer best for deg akkurat nå. Denne sammenligningstjenesten fra Eminentor er gratis og uforpliktende, med andre ord trenger man ikke å takke ja til lån med mindre man ønsker det.

 

Søk refinansiering hos Eminentor – og få orden på din økonomi i det nye året!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.