Oppgradere badet istedenfor å pusse opp

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-29         Hus og hjem
Oppgradere badet istedenfor å pusse opp

Nye farger på baderommet kan være alt som skal til.                           Foto: med tillatelse, CCo

Av Silje Føyen

Er du lei av baderommet ditt? Virker det kaldt og lite innbydende, men er ellers helt greit?

Går du med tanker om å pusse opp baderommet, bør du tenke deg om både en og tre ganger før du setter en slik plan ut i livet.  Å pusse opp baderom fra bunnen er dyrt, og kan fort komme på 50 til 100 000 kroner, avhengig av størrelsen på rommet. Noen ganger er det helt nødvendig med en totalrenovering, hvis badet er for gammelt, og farene for for eksempel vann- og fuktskader er overhengende. Men hvis du ikke har pengene til en totalrenovering, og baderommet egentlig er helt greit,  kan det å oppgradere baderommet gjøre underverker for hvordan badet ditt ser ut.

Planlegg oppgraderingen

Tenk gjennom hvilke farger du ønsker å bruke, og undersøk hva som finnes på markedet før du setter igang. Planleggingsfasen er viktig, for at detaljene skal henge sammen. Husk at blåtoner virker beroligende og kjølige, mens rødlige toner virker varmere og mer oppkvikkende. Trendene innen farger skifter stadig, og det er ikke alltid det man har i hodet er å få kjøpt i butikkene. Det kan også være lurt å ta seg en tur innom forskjellige interiørblogger på nett for å hente inspirasjon til både farger, produkter og ideer.

Skjul maskiner med forheng

Det er mange små ting som utgjør helhetsbildet på et bad. En ting du kanskje ikke har tenkt på, er å skjule maskinene du har der? Hvis du har maskinsøyle med tørketrommel og vaskemaskin, vil det gi rommet et roligere preg, om du gjemmer maskinene bak et forheng. Til oppheng er det enklest å sette opp en dusjstang, eller en skinne i taket. Har du maskinene under benk, er en skinne oppunder benken enkleste måten å få hengt opp et forheng. Det ser også lekkert ut hvis du lar dusjforhenget være i samme stoff. Er det ikke dusjforheng å få tak i i det stoffet du ønsker å bruke, kan du fint bruke det samme stoffet som du vil bruke som forheng, med et hvitt eller gjennomsiktig forheng inn mot dusjen.

En håndklebunke kan gjøre badet lunt og lekkert.

Fargen du velger på håndklærne har mye å si for helhetsinntrykket på badet. Foto: med tillatelse, CCo

Skift ut håndklærne

Hvilken farge du har på håndklærne på badet ditt har mye å si for helhetsinntrykket. Er handklærne gamle og slitte, er det kanskje på tide å investere i noen nye, lekre håndklær i en hyggelig farge. Har du en hylle på badet, kan en lekkert brettet håndkle bunke bidra til at baderommet føles lunere og mer innbydende.

Toalettsetet kan byttes ut

Hvis toalettsetet er gammelt og slitt, kan det være en god ide å bytte det ut med et nytt sete. Dette er ikke særlig vanskelig, og trenger heller ikke koste all verden. Sjekk hva slags feste toalettsetet ditt har, eventuelt hvilket merke toalettet har, og søk på nett etter et nytt som passer deg. Toalettseter kan fås i mange farger og utforminger, så her er det bare å sjekke markedet og finne det som passer til ditt bad.

Belysningen har mye å si

Tenk gjennom hva slags belysning du har. Er badet mørkt, kan det være du skal investere i belysning over speilet, eller kanskje en dimmer på lysbryteren og sterkere pærer, slik at du kan bestemme om det skal være skarpt lys eller mykt lys? Det kan være deilig å ha muligheten til å endre lysstyrke i løpet av dagen. Om morgenen kan veldig sterkt, skarpt lys på baderommet være for mye, og det føles bedre om lyset er dimmet, så man får følelsen av å komme inn i en lun, varm hule. På den måten kan man gi seg selv en myk start på dagen. Det er også bedre med flere, små lyskilder enn én stor.  

oppgradering av baderommet

Belysning og detaljer er viktige for helhetsinntrykket.     Foto: med tillatelse, CCo

Andre ting som bidrar til helhetsinntrykket

Hvis du har mange ting stående fremme, kan det fort virke rotete og uoversiktlig, for ikke å snakke om at det fort samler støv. Har du ikke baderomsskap, så undersøk mulighetene for å få hengt opp et. Kanskje skal du ha ett med speil og belysning, eller kanskje du skal ha et skap som står på gulvet. Kanskje passer en hylle med skuffer bedre for ditt bad. Mulighetene er mange. Det viktigste er å få alle de små, personlige eiendelene ryddet unna. På den måten få de tingene du velger å la stå framme mer oppmerksomhet, og helhetsinntrykket av badet blir roligere og renere. Speilet du har, har også mye å si for hele rommet. Kanskje er det på tide å bytte ut det kjedelige, flate speilet med et speil med en flott ramme, eller speilfliser i et morsomt mønster? Andre ting som bidrar til følelsen av baderommet, kan være såpedispensere, noen små bilder eller kanskje noen planter. Her er det bare fantasien som setter grensene.

Inspirasjon til oppgradering av baderommet

Hent inspirasjon på nett - finn interiørblogger, gå til baderomsspesialistenes hjemmesider, les interiørblader hvis du ikke vet hvordan og mangler ideer. Det finnes også steder som denne bloggen om hus og hjem, hvor man kan sende inn bilder av badet sitt, og få hjelp til ideer og inspirasjon til hvordan du kan oppgradere badet ditt med enkle grep.

Trenger du ekstra penger til oppgraderingen, kan du også vurdere om et forbrukslån kan være tingen for deg. Hos Eminentor hjelper de deg med å søke hos flere banker, så du får de beste lånebetingelsene for din økonomi.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.