Refinansiering av boliglån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Refinansiering
Refinansiering av boliglån

Av Ida Eldor

 

 

Refinansiering av gjeld har mange fordeler. Ved refinansiering er målet oftest å få et lån som er bedre enn det man har for tiden. Refinansiering av boliglån gjøres ved at man forhandler med banken om det boliglånet man har, for å kunne få en lavere effektiv rente.

 

Refinansiering av boliglån er når man prøver å få bedre betingelser på et boliglån man allerede har. Det er vanligvis enklere å prøve å få refinansiert boliglån når man har betalt ned en del av gjelden, slik at ikke mer enn 60% av boligens verdi er belånt. Renten på boliglånet beregnes på flere ting, men en viktig del er risikoen banken tar av å låne bort pengene, og dersom man har betalt ned en god del av lånet vil risikoen selvfølgelig være mindre, noe som gjør at man kanskje vil kunne forhandle seg til bedre betingelser. De fleste banker kan tilby bedre rente når lånet ikke overstiger 60% av boligens verdi, ettersom det da er mindre risiko for banken å låne bort pengene.

 

 

 

I tillegg pleier verdien på boliger å øke etterhvert, noe som vil si at verdien i boligen man egentlig eier kan være større enn det den var da man kjøpte boligen. Dette kan også hjelpe når man vil prøve å få refinansiering av boliglånet. Før man starter prosessen med å refinansiere boliglånet burde man derfor først sørge for at man har en oppdatert takst på boligen, ettersom verdien kan ha steget. Når man har fått en ny vurdering av boligens verdi kan man så dra til den banken man har låne penger av, og søke om man kan få refinansiert boliglånet. Refinansiering av boliglån medfører vanligvis lavere renter ettersom du etterhvert tilbyr bedre sikkerhet, og man refinansierer boliglån ved den banken man låner penger av.

 

 

 

Refinansiering av gjeld i et boliglån

 

Det går også an å refinansiere annen gjeld i boliglån, selv om denne prosessen er litt annerledes. Dersom man ønsker refinansiering av annen gjeld, som for eksempel kredittkortgjeld, smålån eller forbrukslån, kan man ikke ha belånt mer enn 85% av boligens totale verdi. Det kan lønne seg å refinansiere slik gjeld i et boliglån ettersom rentene på boliglån er lavere enn disse andre lånene. På den annen side så kan det også være at man ender opp med å betale på det lånet lengre, ettersom boliglån har lang nedbetalingstid, og dette igjen kan føre til at man faktisk betaler mer på de egentlig kortsiktige lånene i lengden.

 

Generelt sett vil refinansiering vanligvis føre til lavere effektiv rente, ettersom kredittkort og smålån ofte har høyere renter, samt at dersom man har flere lån vil man også betale flere gebyr. Dersom man samler all gjelden vil man kun betale et gebyr, og man får bedre oversikt over det man skylder.

 

 

 

Refinansiering via Eminentor

 

Eminentor samarbeider med flere forskjellige banker om refinansiering av lån. Ved å søke om refinansiering kan man oppnå bedre lånevilkår, noe som man kan spare penger på i lengden. Det er både gratis og uforpliktende å bruke Eminentor sine tjenester, og det kan spare deg for tid og penger. Du sender inn en lånesøknad som blir videreformidlet til flere banker som kommer med tilbud til deg. Da kan du velge det tilbudet du ønsker, hvis du vil velge noen av dem.

 

Søk om refinansiering av gjeld via Eminentor – og få bedre lånevilkår!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.