Hvordan kvitte seg med gjelda fort

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-24         Refinansiering
Hvordan kvitte seg med gjelda fort

Tips og råd til rask nedbetaling av gjeld.                              Foto: med tillatelse, CCo

Av Silje Føyen

Sitter du med mange smålån, dyre kreditt lån og forbrukslån?

Nå lurer du kanskje på hvordan du skal bli kvitt all gjelda, og ønsker å nedbetale alt så fort som mulig. Kanskje har du levd over evne lenge, og har mistet oversikten over hvor mye penger du egentlig har å bruke, eller hvor mye penger du får inn på konto hver måned? Her kommer noen tips til hvordan du kan få betalt ned gjelda fort.

Har gjelda vokst deg over hodet?

Har gjelda vokst deg over hodet så du har problemer med å få oversikt? Foto: med tillatelse, CCo

Lånemeglere kan kanskje hjelpe deg med å få bedre rente

En ting du kan gjøre, er å gå til en lånemegler og se om du kan få hjelp til refinansiering av gjelda di, få samlet alt du har av dyre lån på ett sted, og få oversikt over hvilken bank som kan gi deg den laveste renten på lånet ditt. Dette kan være lurt som et første steg i å kvitte seg med gjelda fort.

Lag en oversikt over gjelda du har og ranger den etter rente

Hvis du ikke har mulighet for refinansiering og vil klare deg selv, kan du sette opp en liste over lånene og gjelda du har, hvilken rente det er på de forskjellige lånene, og rangere lånene fra høyeste til laveste rente. Så kan du starte med å konsentrere deg om å betale ned gjelda med høyest rente først, så den med nest høyest rente, også videre. På denne måten sørger du for å betale minst mulig rente over tid. Denne metode for å betale ned dyre forbrukslån, kalles av noen for snøskred metoden.

Betal ned lånet med høyest rente først

Når du har skaffet deg oversikt, sørger du for å betale inn minstebeløpet til alle kreditorene. I tillegg betaler du så mye du kan til den kreditoren som har høyeste rente. Husk å sette deg tydelige delmål på veien, og gi deg selv belønninger når du har nådd et delmål. Et annet godt råd, er å betale inn småbeløp til kreditoren med høyeste rente, flere ganger i løpet av måneden. 50 kr her, 100 kr der. Det viktigste er uansett at du er disiplinert og følger opp innbetalingene.

Betal ned gjelda fort

Betal minstebeløpet til alle kreditorene og mer på lånet med høyest rente. Foto: med tillatelse, CCo

Betal alle kreditorene minstebeløpet

Fortsett å betale inn minstebeløp til alle kreditorene dine. Når du er ferdig med kreditor A, tar du minstebeløpet du har betalt til kreditor A, pluss ekstrabeløpet, og betaler inn sammen med minstebeløpet til kreditor B. Gjør dette igjen når du er ferdig med å betale til B - nå setter du altså inn minstebeløpet til kreditor C sammen med minstebeløpet til kreditor A og B, pluss ekstrabeløpet du startet med til kreditor A. På denne måten lager du et “skred” i innbetalinger. Jo lenger ned på lista di du kommer, jo mer får du betalt til hver enkelt kreditor som “står for tur” og på den måten får du betalt ned gjelda di raskere enn ved å bare betale inn minstebeløpene til alle kreditorene hver måned.

Har du mye smålån, kan det lønne seg å skaffe seg en oversikt over disse lånene og hvilke renter de forskjellige lånene har. Etter å ha rangert lånene fra høyeste til laveste rente, kan du deg en detaljert plan over hvordan du skal nedbetale lånene for å kvitte deg med gjelda fort.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.