10 enkle tips for å spare penger

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-19         Sparing
10 enkle tips for å spare penger

Skrevet av Ida Eldor

Sparing av penger kan være både krevende og kjedelig, men det er som oftest verdt det i lengden. Når man sparer vil man kunne kjøpe noe som har en større verdi og som mest sannsynlig vil vare lengre og bringe mer glede enn det et spontankjøp vil gjøre. Vi i Eminentor vet hvor viktig sparing er og kan hjelpe deg med å sette opp en sparekonto gjennom våre samarbeidspartnere. Her setter vi også opp en liste med 10 enkle tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg med sparingen.

 

Det er mye forskjellig man må spare til, derfor får du her tips som kan hjelpe deg å fylle sparekontoen 

 

  1. Sett opp et budsjett, og hold deg til det

 

Første tipset er ganske enkelt å sette opp et budsjett med alle inntekter og utgifter du har hver måned. Du burde sette opp utgifter som mat, klær, underholdning, og alt du vanligvis bruker penger på hver måned. Se så om det er noe du kan kutte ned på av disse utgiftene, og sett så opp hva du planlegger å bruke hver måned. Sett opp en egen post for sparing og finn ut hvor mye du vil spare hver måned. Dersom det er noe spesielt du sparer til kan du ta prisen av det og finne ut hvor mye du må spare per måned for å få råd. Det viktigste etter du har satt opp budsjettet er å holde deg til det og unngå fristelser.

 

  1. Få alle faste utgifter over på eFaktura

 

Dersom du fortsatt får regninger i posten er dette noe som mest sannsynlig vil kunne koste deg mye i lengden. Etter at eFaktura ble innført har veldig mange bedrifter begynt med fakturagebyr for papirversjonen av regninger. Ved å gå over til kun eFaktura, der det er mulig, vil man dermed kunne spare mye i gebyrer.

 

  1. Innfør kjøpestopp og unngå impulskjøp

 

En annen metode for å spare penger er å innføre en kjøpestopp. Dette vil si at du over en periode ikke handler noe som ikke er nødvendig. Det vil si at man ikke handler klær, sko, sminke, ikke går på kino, ikke spiser på restaurant, eller bruker penger på lignende utgifter. Man kan fort spare mye på å ha en slik kjøpestopp og heller bruke det man allerede eier. Dersom man innfører kjøpestopp vil man også muligens bli bedre til å unngå impulskjøp. Hvis man ikke går i butikker og ikke besøker nettsider for å handle, er det mindre sannsynlig at man kjøper med seg noe. Vanligvis er det så lett å kjøpe med seg ting fordi det er på salg eller man tenker ”det er jo bare 100 kr”. Slike småkjøp virker billige, men når man legger dem sammen kan det bli mye å spare.

 

  1. Bruk kontanter istedenfor bankkort

 

Et annet godt tips er å bruke kontanter fremfor bankkort. Når man bruker bankkort får man ikke samme forhold til å bruke penger, noe som gjør at man lettere bruker mer. Dersom man tar ut kontanter og kun har med seg det vil det ikke være mulig å bruke mer enn planlagt.

 

  1. Bruk nettsider med cashback når du handler på nett.

 

Hvis man handler på nett ofte vil man kunne spare penger på å handle med cashback. Dette vil si at man får igjen et prosentbeløp av det man handler for, etter handelen. I Norge kan man bruke nettsider som Kickback, Startshop eller Lyoness. Ved å gå gjennom disse nettstedene før du handler vil du kunne få tilbake penger etter handelen, og slik spare penger i forhold til å ikke benytte deg av cashback mulighetene.

 

Ved å spare penger kan du få mer verdifulle ting i lengden 

 

  1. Kjøp First Price og andre billigere matprodukter istedenfor merkevarer

 

Det er også mye å spare på å velge bort merkevarer når man handler mat. For eksempel om man kjøper frukt og grønt fra billigmerkene smaker det nøyaktig det samme, det er bare at de ikke ser like fine ut, men det er jo ikke det en kjøper frukt for uansett. Man kan også velge billigversjoner av vaskemidler, pålegg, kjøttvarer og lignende. Det er også ofte billigere dersom man kjøper større pakker av mat og heller fryser ned en del av det til senere bruk.

 

  1. Ikke kjøp mat på tom mage

 

Et annet tips til matvarehandelen er å ikke kjøpe mat på tom mage. Dersom man går i matbutikken sulten vil man oftere kjøpe med ting som hurtigmat og andre usunne, men kjappe alternativer. Dette er ofte dyrt og det er dårlig for helsen. Det lønner seg derfor å handle mat når man er mett, eller å sette opp en handleliste for uken som man skal holde seg til.

 

  1. Avslutt gymmedlemskapet

 

Det er kanskje mange som kan kjenne seg igjen i at de har et gymmedlemskap de ikke benytter seg av. De fleste slike medlemskap er ganske dyre, opp i 500 kr i måneden. Man kan derfor spare mye på å kutte ut et medlemskap man ikke benytter seg av og heller starte med å jogge ute. Da sparer man penger og får god frisk luft.

 

  1. Selg ting du ikke bruker

 

Mange har nok klær, sko, bøker, filmer og interiørartikler vi ikke lengre bruker. Det ligger i et skap eller en boks og samler støv. Istedenfor å bare samle på disse tingene kan man legge de ut for salg. Det er flere loppemarked-apper å velge mellom, for eksempel Shpock og Tise, og man kan benytte seg av nettsider som Finn.no eller eBay. Man får kanskje ikke så mye for tingene, men dersom man for eksempel har designer-ting man ikke bruker, vil man kunne tjene en del på det, pluss at man får bedre plass og et mer oversiktlig hjem.

 

  1. Handle på salg

 

Hvis du finner noe du virkelig har lyst på kan det være en idé og vente litt og se om det kommer på salg. Denne tiden av året er preget av Black Friday rabatter, førjulssalg, romjulssalg og januarsalg, så man burde definitivt benytte seg av dette har man muligheten. Man kan også handle ting som julegaver eller bursdagsgaver tidlig på salg, slik at man sparer litt ekstra på slike utgifter.

 

Gode tips som kan hjelpe deg med å spare mer penger

 

Det finnes nok mange andre gode råd som også kan hjelpe deg med sparing, men dette er ti ganske enkle tips som burde de fleste burde klare, og som kan hjelpe deg med å starte sparingen.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.