Refinansiering av forbrukslån 2017

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-20         Refinansiering
Refinansiering av forbrukslån 2017

I dag kan man med ærlighet si at mange av oss sitter på diverse forbrukslån og kredittkort med utestående gjeld. Noen har kredittkort med små summer og klarer seg fint med det, mens andre har større forbrukslån med summer og lånerenter som kan være til bry i en ellers hektisk hverdag. Refinansiering av forbrukslån skal være med på å få bankene til å kjempe om å få privatpersoner som kunder ved at de må tilby lavere lånerente. Ved at en bank tilbyr lavere lånerente enn andre konkurrerende banker får de refinansiert kredittkortgjeld og/eller forbrukslån til fordel for kunden.


Refinansiering skjer ved at banken etablerer et nytt forbrukslån som samler kundens utestående gjeld fra evt. flere lån til en enkel regning med en lavere lånerente enn det som har vært betalt for tidligere. Ved å gjennomgå denne handlingen slettes kostbare smålån, man refinansierer til lavere gebyrer og dermed minskes renteutgiftene betraktelig. Ved å forholde seg til én fast månedlig faktura vil privatøkonomien bli oversiktlig og enklere å forholde seg til. Pengene man sparer på refinansiering av forbrukslån/kredittkort kan om ønskelig benyttes til å betale ned forbrukslånet i et høyere tempo.

Dette kan man spare ved refinansiering av forbrukslån og andre dyre lån/kreditter:


Refinansierer man f. eks. et forbrukslån og et par kredittkort på til sammen 100 000 kroner kan man faktisk kunne minske kostnadene til gebyrer og lånerenter med over halvparten av hva man betalte på gamle lån. Lånerenten man tilbys vil variere fra bank til bank, men med en sum på 100 000 kroner, hvor store deler er kredittkortgjeld er det nærmest garantert at man mottar lavere rentevilkår ved refinansiering enn hva man har av lånerenter på kredittkortene.


Man kan så klart betale ned så mye man vil så sant man overgår den minste summen på fakturaen. Som tidligere nevnt – kan man benytte summen man sparer hver måned etter refinansieringen til å raskere kunne bli gjeldsfri. Om mulig kan man halvere nedbetalingstiden. Det er viktighet i at privatpersoner er opplyst om fordelene ved refinansiering. Dette baner seg også ut i boliglån, noe folk flest er klar over at man burde refinansiere fra tid til annen. I bunn og grunn skal man kunne spare store summer på å refinansiere lånene sine.

Refinansiering av forbrukslån/

Slik refinansierer man sin dyre gjeld og kreditter til et forbrukslån hos en bank:


Vi velger å bruke eksemplet ovenfor og familiefaren Jon (44) har et forbrukslån og to kredittkort med totalt 100 000 kroner utestående etter han pusset opp soverommene til sine to barn. Disse betaler han til sammen 3500 kroner på – hver måned.

forbrukslånet har Jon 70 000 kroner utestående med en effektiv lånerente på 19%. kredittkortene holder henholdsvis 28 og 24 prosent i lånerente og disse redegjør for 30 000 kr. Den endelige summen Jon skal refinansiere er som nevnt på 100 000 kroner.


Jon har sett en annonse fra en sammenligningstjeneste på en av landets ledende nettaviser. Det nevnes at man gjennom denne tjenesten vil kunne sette bankene opp mot hverandre slik at de skal tilby lavest mulig lånerente. Jon fyller inn en enkel søknad, inneholdende diverse personalia, inntekter og hva han har i gjeld som han ønsker å refinansiere. Etter kort tid har han fått tilbud fra fem forskjellige banker, der en bank fra Bergen har utkonkurrert de andre bankene med en effektiv lånerente på 13 % med 10 års nedbetalingstid. Den nye summen han skal betale pr. måned er på 1300 kroner. Dvs. at Jon sparer 2200  kroner hver måned ved å refinansiere lånene sine til den nye banken, samt. at han kun forholder seg til en faktura.


Dette er selvfølgelig et tilbud Jon burde benytte seg av da han kan bruke de 2200 kronene han sparer hver måned til å nedbetale lånet raskere. Dermed har han mer enn halvert tiden det tar før han blir kvitt forbrukslånet. Derfor er refinansiering av smålån et fantastisk verktøy hvis man har noe utestående etter f. eks. oppussing. I tillegg har han også økt boligens verdi.


Refinansiering av forbrukslån/

Forskjellige typer refinansiering

 

I dag er det mange som refinansierer boliglånet sitt fra tid til annen, og helst når de ser mulighetene til å kunne spare penger på det. I mange år har nordmenn refinansiert boliglånene sine, men en annen type refinansiering har skutt fart de siste årene - nemlig refinansiering av kredittkort/smålån og forbrukslån.

 

Når man skal refinansiere smålån og/eller kredittkort er hele hensikten å kunne minimere kostnadene sine på rentene så mye som mulig. De siste årene har det vært mange tv-reklamer og annonser å se på internett, og bruken av tjenesten refinansiering har økt betraktelig.

 

Hvorfor blir renten høy og blir den lavere i fremtiden?

 

Når man refinansierer gjeld til et nytt forbrukslån får man pengene overført direkte inn på privat konto. Resten av jobben med å nedbetale den gamle gjelden med det nye lånet må du gjøre selv, manuelt. Her er det allerede et punkt som har innvirkning på renteprosenten. Banken som utsteder det nye lånet ditt kan ikke vite med sikkerhet at du virkelig bruker summen på å betale det gamle gjelden din.

 

Pengene blir overført til din konto og man kan i teorien gjøre akkurat som man vil med de. Viser det seg at man benytter pengene til noe helt annet enn refinansiering vil kredittscoren bli lav og man setter seg i enda større gjeld, noe som gir deg dårligere økonomi fordi det blir vanskeligere å betale tilbake all gjelden. Dermed blir renten høyere, nettopp fordi banken ikke vet hva du bruker det nye lånet på.

 Refinansiering av forbrukslån/

I land som Sverige er det helt andre metoder og skikker ifht. refinansiering og forbrukslån. Der har refinansiering pågått i lengre tid og bankene har med det måttet konkurrere med hverandre over tid, noe som har presset rentene ned.

 

En annen grunn er at refinansiering i Sverige foregår på en litt annerledes måte. Når du skal refinansiere hos en svensk bank vil den nye banken din betale ned den gamle gjelden din direkte. Da vet banken hva pengene som ble innvilget ved refinansieringen har blitt brukt til og kan dermed med større sikkerhet gi deg enda litt lavere rentevilkår - Kjempefint for deg som kunde.

 

Dette er eksempler på hvordan fremtiden for refinansiering til forbrukslån kan bli i Norge. Det skrives stadig vekk om nyheter ang. forbrukslån og hvordan finanstilsynet og regjeringen krever endringer i reglementet. Det vil endre seg med tiden, hva som vil skje gjenstår å se.

Hvem kan søke refinansiering?


Med mindre man har inkasso eller betalingsanmerkninger, så kan man søke. Bankene avgjør om du er skikket nok til å kunne betale ned forbrukslånet ved å se på inntekter og hvilke utgifter man har. De beregner om du har nok å rutte med for at du skal kunne klare å betale ned lånet på månedlig basis. Ellers er det ingen andre spesielle krav til utfylling av søknadsskjema. Har inntekten den samme stabiliteten som det den hadde da man fikk utbetalt forbrukslånet man skal refinansiere så er man kvalifisert til å søke refinansiering. Du kan lese mer om kravene banken stiller
her.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.