Få oversikt over hva julegavene koster

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-22         Forbrukslån
Få oversikt over hva julegavene koster

Julegaver kan fort koste mer enn du har råd til.            Foto: med tillatelse, CCo

- lån penger hvis budsjettet sprekker

Få oversikt over hva julegavene koster - lån penger hvis budsjettet sprekker

Av Silje Føyen

Julen er her, og med det ønsket om å kjøpe julegaver til barn,  familie og venner. År etter år blir gavene dyrere og dyrere, kravene større og større.


Har du tenkt gjennom hva slags julegaver du vil gi?

Gaver er hyggelig å gi, og hyggelig å få, og du har helt sikkert et ønske om at mottakeren skal synes gaven du gir er fin og nyttig og noe han eller hun blir glad for. Det er lett å tenke at jo dyrere, jo bedre, og gå i gave-fella, hvor man kommer til å bruke mye mere penger enn det man kanskje egentlig har. Tenk igjennom på forhånd hva slags gaver du ønsker å gi. Skriv en liste over dem du pleier å gi gaver til, skriv ned hva du ønsker å gi til hver enkelt, og hvor mye det koster. På den måten kan du enkelt få oversikt over hva julegavene samlet kommer til å koste. Ofte kan man bli overrasket over sluttsummen når man ser den svart på hvitt på papir.

Få oversikt over hva du har å kjøpe julegaver for

Når du har laget deg en oversikt over hvor mye du ønsker å bruke på julegavene, bør du også lage deg et reelt budsjett for desember. Det vil si hva du faktisk har av inntekter, og hva du har mulighet for å sette av til å kjøpe julegaver for. Husk at du både i desember og januar har alle de vanlige utgiftene dine som skal betales. Selv om skatten er halv i desember, betyr ikke det at du får halv strømregning eller halv husleie.

Juster listen over hva du ønsker å kjøpe i forhold til hva du har råd til å bruke

Når du nå har laget en oversikt over julegaver du vil kjøpe, og et budsjett med hva du har råd til å bruke, er det på tide å justere gavelisten i forhold til budsjettet ditt. Er du heldig, har du mer å bruke enn du trodde. Men kanskje blir du nødt til å kjøpe billigere gaver enn det du hadde tenkt deg i utgangspunktet, for å få budsjettet til å gå rundt. Da kan det være lurt å få med seg disse tipsene til hvordan man kan få endene til å møtes i julestria.

Kanskje et lån er løsningen på desemberøkonomien.

Kanskje et lån er løsningen på desemberøkonomien.         Foto: med tillatelse, CCo

Hva kan du gjøre hvis du ikke få endene til å møtes?

Hvis du ser at budsjettet ditt sprekker, og at de pengene du har til rådighet ikke holder til det du ønsker å kjøpe, kan du vurdere å ta opp et forbrukslån for å dekke de ekstra utgiftene. Hvis dette er din løsning på desember, er det viktig at du lager deg en realistisk nedbetalingsplan, slik at du vet hvordan økonomien din kommer til å se ut de neste månedene, og at du har råd til å betale tilbake lånet. Eminentor og andre finansagenter kan hjelpe deg med å få beste mulige rente på forbukslånet.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.