Smålån vs. Forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Lån
Smålån vs. Forbrukslån

Av Ida Eldor

Er man ute etter å låne penger uten sikkerhet finnes det flere muligheter og forskjellige lån å velge mellom. Man kan låne med kredittkort, delbetalinger, smålån og forbrukslån. For større beløp vil det muligens lønne seg å ta opp enten et smålån eller et forbrukslån, men hva er egentlig forskjellen på de to forskjellige versjonene av lån?

 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som oftest blir tatt opp for å dekke forbruk eller uforutsette utgifter. Forbrukslån gjenkjennes av at man ikke trenger sikkerhet for å ta opp lånet, noe som gjør at det ofte har høyere renter enn et lån med sikkerhet. Dersom man søker om forbrukslån med lengre nedbetalingstid vil man muligens kunne få billigere rente. Man vil også ha større sannsynlighet for å få innvilget et forbrukslån dersom man søker sammen med andre, ettersom dette gir banken en slags sikkerhet. Et forbrukslån kan man bruke til nøyaktig det man vil, som er grunnen til at mange foretrekker dette fremfor et lån med sikkerhet, ettersom bankene da skal vite hva pengene brukes til. Et forbrukslån kan man bruke til alt fra reparasjoner og renovering, til en fin ferietur.

 

 

 

Et smålån er et lån uten sikkerhet og kan beskrives som et mindre forbrukslån. Smålån er ideelle dersom man ønsker å låne penger, ikke ønsker store beløp, men likevel ønsker et lån og man ikke vil betale med kredittkort. Smålån har vanligvis kortere nedbetalingstid enn vanlige forbrukslån, og kan også ha høyere renter. Dette er en av grunnene til at mange velger å refinansiere smålån, særlig dersom man har flere, i et større forbrukslån. Det kan muligens gi låntakeren en lengre nedbetalingstid, som igjen kan føre til lavere renter på lånet. I tillegg vil man kunne kutte kostnader på gebyrer dersom man har flere smålån, noe som ikke virker som mye penger, men som faktisk kan ha stor effekt over et år. For eksempel dersom man har 3 smålån som hver har termingebyr på 59 kr, vil det totalt koste 177 kr i måneden kun i gebyrer. Det blir hele 2124 kr per år som går kun til gebyr, i forhold til å ha et lån med et gebyr, som vil koste 708 kr i året. Man kan med andre ord spare ganske mye, særlig dersom man har lånet over flere år.

 

 

 

Generelt er både smålån og forbrukslån forskjellige lån uten sikkerhet og man burde ikke ta opp slike lån dersom man vet at man vil ha problemer med å betjene de månedlige innbetalingene og rentene. Hvis man derimot setter opp en plan for tilbakebetaling og har økonomi til å overholde planen, er det ingenting i veien for at man skal kunne klare å betjene et forbrukslån eller smålån.

 

 

 

Hos oss i Eminentor kan du søke om forbrukslån til akkurat hva du vil. Via Eminentor kan du låne fra 5000 kr inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Vi samarbeider med cirka åtte forskjellige banker slik at du skal kunne velge mellom de beste tilbudene for forbrukslån på markedet. Våre tjenester er gratis og uforpliktende, så man er ikke nødt til å takke ja til lån, selv om man får tilbud.

 

Søk om forbrukslån via Eminentor – og få bedre råd du og!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.