Hvorfor bør man ha en bufferkonto?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hint og tips
Hvorfor bør man ha en bufferkonto?

Av Ida Eldor

Mange i Norge i dag sliter med å spare penger, men hva om man sparer uten at pengene er låst på en sparekonto? En bufferkonto er en konto hvor man setter inn penger som man har i tilfelle noe skulle skje, slik at man har penger til å dekke uforutsette utgifter. Det kan være lurt å ha spart opp så mye som 3 månedslønner på bufferkontoen, for slik er en sikret. Det er kanskje ekstra lurt å ha en bufferkonto i disse dager, da arbeidsmarkedet er vanskelig og dersom man mister jobben kan man risikere å gå lenge uten en ny jobb.

 

 

Det kan komme en del uforutsette utgifter i løpet av et år. Plutselig stopper bilen på veien til jobb og må inn på reparasjon. Så ryker oppvaskmaskinen og flommer over hele kjøkkenet så gulvet må rives opp og fikses. Slike uforutsette utgifter kan ofte bli ganske kostbare, og da kan det være greit å ha penger å ta av som ikke kommer fra sparekontoen. Det kan også være lurt å ha en bufferkonto dersom man finner ut at man må betale mye i restskatt, slik at det ikke blir noe problem.

 

 

 

Dersom man ikke har en bufferkonto ender man kanskje opp med å enten bruke kredittkort for å dekke utgiftene eller man ser seg kanskje nødt til å ta opp et lån for å klare å betale for det man trenger. Å ta opp et forbrukslån kan være greit for å dekke de ekstra utgiftene, ettersom dette ofte har lavere renter enn kredittkort. Renten på forbrukslån blir vanligvis beregnet ut ifra kredittverdigheten til lånsøkeren. Den effektive renten kan dermed bli ganske høy dersom man har lite oversikt over privatøkonomien sin, eller man har mye gjeld. Hvis man velger å søke om forbrukslån vil man ikke trenge å stille noe som helst form for sikkerhet, som er grunnen til at rentene på slike lån ofte er høyere enn for eksempel boliglån.

 

 

Hvis man allerede har opparbeidet seg en del gjeld i form av kredittkort eller smålån kan det være lurt å refinansiere dette i et nytt lån. Har man et boliglån der man ikke har tatt ut det maksimale i lån, kan det være en mulighet å refinansiere gjelden i boliglånet. I det tilfellet at det ikke er en mulighet vil man kunne refinansierer gjelden i et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån. Man vil vanligvis få lavere renter på et forbrukslån i forhold til kredittkort, som er grunnen til at mange velger å refinansiere gjeld i forbrukslån. Dersom man refinansierer gjelden i et forbrukslån kan man betale det tilbake så fort man vil, og med lavere renter vil man kanskje klare å betale tilbake gjelden raskere. Man kan videre begynne på en bufferkonto når man har betalt ned den kortsiktige gjelden sin.

 

Det skal heldigvis ikke så veldig mye til for å ha en bufferkonto med nok penger. Enkle ting man kan gjøre er for eksempel å sette 10% av lønnen sin inn på denne kontoen hver måned. Hvis man har noe til overs før neste lønning kan man sette inn dette også. Det kan være også være lurt å sette inn en del av feriepengene og dersom du får utbetaling ved skatteoppgjøret kan man legge inn dette på bufferkontoen også.  

 

 

 

En bufferkonto er også veldig greit å ha nå som vi skal inn i juletiden, ettersom det vanligvis medfører mange kostnader. Det kan være greit å ha litt ekstra penger som man kan bruke på julegaver og kanskje noe ny julepynt. Ellers kan man også bruke bufferkontoen til å spare opp penger til en ferietur. Etter en stund kan man se hvor mye man har spart opp og finne ut hvor man kan reise og bo behagelig for de pengene, eller man kan spare opp til å dra på en spesiell tur man har hatt lyst til lenge. En bufferkonto vil rett og slett være en ekstra konto som man kan ta penger fra, når man behøver det, uten at man låner fra noen andre.  

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.