Julehandel og kredittkort - hvilke fordeler har det?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-23         Kredittkort
Julehandel og kredittkort - hvilke fordeler har det?

Julehandelen står for døren - hvordan kan kredittkort hjelpe deg?   Foto: med tillatelse, CCo

Av Silje Føyen

Nå står julehandelen for døren, desember nærmer seg med stormskritt, og de fleste går inn i en intensiv måned med handling av gaver og matvarer og alt annet som skal til for at det skal bli jul.


Planlegg innkjøpene dine

For de fleste krever det litt planlegging å få økonomien til å henge sammen i desember, til tross for halv skatt. Det kan være lurt å skaffe seg en oversikt over innkjøpene man skal gjøre på forhånd. Hvor mye penger har du å bruke? Kunne du trenge en buffer?  Vet du at det kommer penger, bare ikke akkurat nå, når Black Friday står for døren, eller når det er de gode tilbudene på akkurat den tingen du hadde tenkt å kjøpe i gave til den bestemte personen?

Bruk av kredittkort kan gi fordeler i julehandelen

De færreste tenker nok over at det kan være store fordeler ved å bruke kredittkort i julehandelen, og forbinder kanskje bruk av kredittkort med blant annet dårlige betalere og skyhøye renter. Hvis man lager seg en god oversikt over når man får inn penger, og hvilket budsjett man har å operere med, i tillegg til å lage seg en fornuftig nedbetalingsplan, kan det være store fordeler med å bruke kredittkort.

Planlegging av økonomien er viktig i desember

For de fleste krever det litt planlegging å få pengene til å strekke til i desember. Foto: med tillatelse, CCo

45 dagers rentefrihet

De fleste kredittkort opererer med 45 dagers rentefrihet på det du handler for. Det betyr at du handler nå, og betaler siden. Dette gir rom for å slå til på tilbud her og nå, selv om det er lenge til neste lønning, uten at det får konsekvenser for dag-til-dag budsjettet ditt. Bruker du kreditten fornuftig, er mulighetene for å spare penger store. Bare husk å betale tilbake før renten begynner å løpe, så koster det deg ikke mer enn det du bruker.

Andre fordeler ved bruk av kredittkort i julehandelen

De fleste kredittkort kommer med flere andre fordeler. Her er det bare å undersøke hvilket kredittkort som har de fordelene som passer ditt bruk best.

Blant annet er det flere kredittkortkortutbydere som opererer med fordelsportaler hvor man kan handle varer til nedsatt pris, eller man kan tjene opp bonuspoeng ved bruk av kredittkortet, som kan veksles ut i penger når man handler. Mange kredittkorttilbydere opererer også med rabattordninger på dagligvarer i desember, og ekstra forsikringer ved f.eks kjøp av reiser.

Ved reklamasjon gir kredittkort en ekstra sikkerhet

Trenger du å reklamere på noe du har kjøpt, gir kredittkort en ekstra garanti.  Foto: med tillatelse, CCo

Bruk av kredittkort sikrer deg ekstra ved reklamasjon

Skulle det bli behov for reklamasjon ved kjøp av en vare, er du ved bruk av kredittkort også sikret ekstra hjelp, hvis de du reklamerer til, ikke er villige til å ta reklamasjonen til følge. Ifølge finansavtalelovens paragraf 54,b har kredittyter samme ansvar som selger i en reklamasjonssak, slik at man kan klage til kredittselskapet og få hjelp der, hvis selger ikke vil gi reklamasjon. Det samme gjelder hvis brukerstedet slås konkurs - kredittselskapet skal da betale ved garantisaker eller reklamasjon.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.