Tips til trygg netthandel før jul

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-23         Hint og tips
Tips til trygg netthandel før jul

Handle på nett før jul? Her er noen enkle tips til trygg netthandel. Foto: med tillatelse, CCo

Tips til trygg netthandel før jul

Av Silje Føyen

Skal du handle på nett nå før jul? Da er det flere ting du bør tenke på, for å gjøre netthandelen trygg og problemfri. Blant annet kan det være store fordeler å hente ved å betale netthandelen med kredittkort.

Handle på nett og gjør unna julehandelen i ro og mak

Netthandel er blitt mer og mer vanlig. Nå før jul kan du unngå tettpakkede butikker og tid brukt i kassakø, hvis du velger å benytte deg av muligheten for netthandel. I ro og mak kan du bestille alt du trenger, fra dagligvarer til drikkevarer og gaver, på nett, og få alt rett hjem på døren, eller til henting på postkontoret.

Netthandle i ro og mak

Netthandle i ro og mak hjemmefra.                              Foto: med tillatelse, CCo

Før du handler på nett, bør du tenke gjennom disse tingene.

Å handle på nett er noe de fleste etterhvert gjør, og forhandlerne er interessert i at du som forbruker skal være trygg når du handler hos dem. På den måten får de solgt varene sine, og du som forbruker får tillit til dem, når handelen foregår uten problemer. Dette sikrer forhandleren at du vil komme tilbake og handle mer en annen gang. Selv om de fleste nettsteder i dag er til å stole på, er det allikevel noen ting du bør tenke på, før du gir fra deg sensitiv informasjon som kredittkortopplysninger og passord:

  • Http vs. Https - sjekk adressen til nettstedet hvor du skal gi fra deg sensitiv informasjon som kontonummer og passord. Https i adressen sikrer at informasjonen som sendes er kryptert, slik at ikke hvem som helst har tilgang på informasjonen du gir fra deg.
  • Pass på hvor du legger igjen sensitiv informasjon - sjekk lenker før du gir fra deg informasjon.
  • Ikke bruk offentlige/åpne nett når du skal handle på nett - gjør handelen hjemmefra. På den måten er du sikret at ingen kan komme til den informasjonen du gir fra deg. Bruk av åpne nett, åpner for misbruk.
  • Bruk sikre passord, som er mer enn 8 karakterer lange, og som består av en blanding av tall og bokstaver.

Flere nettvettregler kan du lese om på nettvett.no

Gjør netthandelen trygg

Gjør netthandelen så trygg som mulig for deg selv.                  Foto: med tillatelse, CCo

Fordeler når du handler med kredittkort på nett

Handler du med ditt vanlige debetkort på nett, betales varen med en gang. Dette kalles forskuddsbetaling. Du har betalt for en vare, før du får varen. Skulle du være utsatt for svindel eller butikken du har kjøpt varer hos går konkurs før du får varen din, vil du ikke så lett vinne fram med et krav om å få pengene dine tilbake. Bruker du derimot et kredittkort når du betaler, betaler du ikke varen på forhånd, og du har flere rettigheter i forbindelse med kjøpet, ifølge kredittkjøpslovens paragraf 8. Blant annet sikrer dette deg hjelp og pengene tilbake ved reklamasjon der du ikke når fram med reklamasjonskravet hos selger, eller at du får pengene tilbake hvis nettbutikken du har kjøpt varen av, går konkurs før du mottar varen din. Hos nettvett.no sin side om elektroniske betalingsløsninger kan du finne mer informasjon om trygg netthandel, og de gir deg flere tips til hvordan netthandelen kan gjøres trygg og sikker.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.