Hvordan få pengene til å strekke til i julestria

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-23         Hint og tips
Hvordan få pengene til å strekke til i julestria

Tenk smart, så varer pengene lenger nå i julestria.                           Foto: med tillatelse, CCo

Hvordan få pengene til å strekke til i julestria

Av Silje Føyen

Nå er vi straks i desember, den store julemåneden. Dette er måneden hvor de fleste nordmenn unner seg litt ekstra, og hvor budsjettene raskt sprekker. Det er fort gjort å kjøpe julegaver etter innfallsmetoden. Man går i butikken, kikker litt, ser noe man synes passer til den ene eller andre, og kjøper det. Det samme gjelder matinnkjøp. Butikkene bugner av julemat, og det er mange ting man synes man skal unne seg bare fordi det er jul.

Så hva kan du gjøre for å få pengene til å strekke til?

Lag en oversikt over hva du har råd til

Hvis du har lyst til å komme ut av desember uten alt for dårlig økonomi, kan det være lurt å sette seg ned før julehandelen skal gjøres, og få en oversikt over hva du faktisk har å bruke på julegaver, og på mat i desember - rett og slett å sette opp et budsjett. Faste utgifter skal fortsatt betales, selv om det er desember, og du skal ha råd til alle tingene du pleier å bruke penger på, i tillegg til det du skal bruke på gaver, julemat og hygge.

Desember er en måned med overflod og tradisjoner

Desember er en måned med overflod og tradisjoner                                   Foto: med tillatelse, CCo

Hvor mye bruker du på mat i julestria?

Vi er alle vant til å tenke at desember er en måned med overflod. Vi skal ha nok av alt, det skal lukte jul og det skal smake jul. Vi kjøper tradisjonsmat og julebakst, lager julekalendere og kjøper inn gaver. Halv skatt i denne måneden kan gjøre at man føler man har mer å rutte med enn i andre måneder, men ikke la deg lure. Virke rapporterer at nordmenn kommer til å bruke gjennomsnittlig 4660 kr på mat- og drikkevarer pr. person på julehandelen i løpet av desember måned. Dette er 24% mer enn det som brukes pr. måned resten av året. Her kan det lønne seg å tenke smart. Det er mye penger å spare på å følge med på tilbudene som dukker opp hos de forskjellige dagligvareforretningene, og planlegge innkjøpene sine tidlig i desember, for rett før jul, er de beste tilbudene borte igjen.

Tenk smart, kjøp gaver på tilbud

Black Friday, fredagen etter Thanksgiving, er en amerikansk tradisjon, som også den norske handelsstanden har trykket til sitt bryst. Dagen er blitt innført av handelsstanden i norge, med økende suksess de senere årene. Her kan du lese mer om Black Friday og hva du kan få ut av denne dagen. Det er smart å planlegge julegavehandelen i forkant av denne dagen, og gå på jakt etter de beste tilbudene. På den måten kan du spare mye penger.

Tips til billigere julegavehandel

For mange er julegavene blitt  dyrere og dyrere for hvert år som går, og virke.no rapporterer at nordmenn i gjennomsnitt bruker 6250 kr på julegaver i desember.

Trenger julegavene alltid å være så dyre? Gjerrigknarken.no har mange gode ideer til hvordan man kan spare penger, også når det kommer til julehandelen.

Noen av tipsene derfra, er å gi vin, hjemmelaget julebakst i pen innpakning, hjemmelaget syltetøy og marmelader, strikke eller hekle noe hvis du er god til å strikke, lage julepynt eller rett og slett gi bort et gavekort på en opplevelse - for eksempel et kafebesøk, en middag hjemme hos deg eller en tur på museum.

Julehandelen kan fort komme til å koste mer enn det smaker. Foto: med tillatelse, CCo

Julehandelen kan fort komme til å koste mer enn det smaker.                Foto: med tillatelse, CCo

Julehandelen koster oss mer og mer


Legger man sammen gjennomsnittssummene for mathandel og gavehandel i desember, kommer man fram til at nordmenn bruker gjennomsnittlig 10700 kr på julehandelen. Dette er mye penger for de fleste av oss, og det er lurt å tenke smart når man skal handle til jul, for å få pengene til å strekke til i julestria. Trenger man litt ekstra hjelp til å få budsjettet til å gå rundt, er det også mulig å ta opp et forbrukslån eller benytte seg av kredittkort.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.