Lån til bedrift

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Bedrift
Lån til bedrift

Av Ida Eldor

De siste årene har vært vanskelige for mange norske bedrifter. Det kommer stadig nye bedrifter, men flere forsvinner hvert eneste år. Lån til bedrifter kan for eksempel gå til oppstart av bedriften, det kan gå til betaling av materialer og utstyr, og det kan gå til andre utestående regninger. Generelt når man låner penger til en bedrift, burde det gå til verdiskapende prosesser, altså noe som gjør at bedriften vil øke i verdi. Noe som fører til verdiskapning er for eksempel oppstart av bedriften (dersom man trenger penger til aksjekapital), utstyr bedriften trenger for å kunne virke som normalt, eller personer (dersom bedriften driver med tjenester).

 

Hvilken type lån en burde søke om, kommer også an på hvilken type bedrift man har, hvor lenge man har holdt på, og ikke minst hva man ønsker å låne penger til. Kostnadene for oppstart av bedrifter er forskjellige basert på hvilken bedrift man ønsker å starte. Kostnader for bedrifter som tilbyr tjenester som for eksempel markedsføring, er vanligvis lavere, ettersom man ikke trenger like mye utstyr og materialer for slike bedrifter.

 

 

 

Kredittkort

 

For småbeløp kan det være smart å ta i bruk et kredittkort. Det kan være greit å ha et kredittkort for firmaet, ettersom det fører til at man kan utsette betalingen en liten stund, inntil 45 dager er normalt. Kredittkort til bedriften kan være greit å bruke på alt fra kontorutstyr til overtidsmat, og andre mindre beløp. Så lenge en betaler tilbake alt ved første faktura vil det mest sannsynlig ikke komme ekstrakostnader som renter. Man burde sjekke forskjellige kredittkort slik at man kan velge det med beste vilkår, lavest årspris, og få eller ingen termin- og fakturagebyrer.

 

 

 

Bedriftslån

 

Et bedriftslån kan være en god idé å ta opp dersom man har planer om å starte en ny bedrift, men for eksempel ikke har nok til aksjekapital. For å få et bedriftslån må man vanligvis være kunde i banken man søker lån hos. Banken ønsker oftest også en detaljert plan over hvordan pengene skal brukes, samt en nedbetalingsplan for når banken kan forvente å få tilbake de lånte pengene. Det kreves mer for å få innvilget et bedriftslån enn for å kunne få et forbrukslån til bedriften. Prosessen er også ofte langt mer tidkrevende. Bedriftslån passer med andre ord best dersom man har en klar plan over hva som skal finansieres, samt hvordan pengene skal forvaltes og at man har god tid i forhold til nedbetaling av lånet. Et bedriftslån krever vanligvis at man stiller sikkerhet i bedriften, noe som kan være vanskelig for nyetablerte bedrifter, ettersom bedriftene ikke har noe særlig verdi enda.

 

 

 

Forbrukslån

 

Nyetablerte bedrifter har vanligvis heller ikke eiendeler de kan pantsette eller stille sikkerhet i. Det kan derfor være en mulighet å ta opp et forbrukslån istedenfor et vanlig bedriftslån. Ved å ta opp et forbrukslån til bedriften vil man mest sannsynlig kunne få en grei rente, og lengre nedbetalingstid enn kredittkort. Forbrukslån til bedrift kan man også bruke til akkurat det man vil og trenger, uten at banken må vite hva du skal bruke de lånte pengene til. Forbrukslån har vanligvis rente fra 6,99%, som er en fordel i forhold til kredittkort, hvor rentene ligger på 25% i gjennomsnitt.

 

 

 

Lån via Eminentor

 

Dersom man finner ut at et forbrukslån er den beste måten å starte bedriften på, vil det være naturlig å se etter lånet med best mulig vilkår. Hos Eminentor kan man sende inn en søknad som vi videreformidler til våre samarbeidsbanker. Slik vil man kunne få tilbud fra flere forskjellige banker med kun en søknad, noe som sparer deg for tiden det ville ta å måtte søke til hver enkelt bank. Ved å søke lån via låneformidleren Eminentor vil du få flere ulike tilbud, og kunne velge det som passer best til oppstarten av din bedrift. Hos Eminentor kan man også bli bedriftskunde, og få hjelp til det meste man trenger får å starte egen bedrift, samt søke om kredittkort.

 

Søk lån hos Eminentor – og start din drømmebedrift!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.