Tegneprogrammer for planlegging av nytt bad.

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-20         Hus og hjem
Tegneprogrammer for planlegging av nytt bad.

Av Silje Føyen                                                                                                 Foto: Med tillatelse, CCo

Denne uken har jeg virkelig tatt et dypdykk inn i temaet oppussing av bad, og jeg har oppdaget at det finnes flere forskjellige tegneprogrammer der ute som ikke er vanskeligere enn at man klarer å bruke dem uten alt for mye strev.

Denne artikkelen hos klikk.no syntes jeg var veldig nyttig for å få et overblikk over hvorfor det er smart å ta i bruk et tegneprogram når man går igang med å planlegge å pusse opp badet sitt.

Spar tid og frustrasjoner

Man kunne jo bare gå direkte til rørleggerkjeden eller baderomsprodusenten og si at man vil ha nytt bad, og så ta det derfra. Men. Har du et godt utgangspunkt, som nøyaktige mål av badet ditt, og oversikt over hvor vinduer og dører, stikkontakter og vannuttak er, blir prosessen lettere. Legger du informasjonen inn i et tegneprogram, kan du logge deg inn der, og du og baderomskonsulenten kan jobbe videre med det som utgangspunkt, når du starter prosessen med å innhente tilbud, og inviterer inn utbydere til befaring. Dette letter prosessen fram mot å designe ditt drømmebad. Jo mer konkret du er, jo mer konkrete kan de som skal hjelpe deg være, både med hensyn til hva som er mulig, og med hensyn til estimater på hva det vil koste.

Hvor finner du tegneprogrammer som er enkle å bruke?

Det er etterhvert mange rørleggerkjeder og baderomsinventar produsenter som tilbyr tegneprogrammer på sine sider, og de fungerer litt forskjellig, men stort sett er de veldig greie og lett forståelige. Felles for alle, er at man må opprette en profil hvis man ønsker å lagre det man har tegnet. Prøv for eksempel ut tegneprogrammet til vvskupp.no, som bruker et program som heter roomsketcher. Dette er et program man også kan finne direkte på roomsketcher.no, men der må man betale for f.eks 3D funksjonalitet, mens vvskupp gir deg denne funksjonaliteten gratis.

Ikea har også et eget tegneprogram, hvor du kan møblere badet ditt med Ikea sitt inventar og Ikeas armaturer.

Går du til comfort.no, har de det kanskje (for meg) enkleste og lettest forståelige tegneprogrammet av dem alle.

Behovsavklarende

Det å tegne badet i et tegneprogram gjør ikke nødvendigvis baderomsprosjektet ditt billigere, men det er et godt utgangspunkt for den videre prosessen med å pusse opp badet. Det vil kunne tydeliggjøre hvilke ønsker og behov du har for oppussingen, og det vil hjelpe  både deg og entrepenørene med hensyn til å avklare muligheter og begrensninger for akkurat ditt bad.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.