Hjelp til gjeldsproblemer

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Refinansiering
Hjelp til gjeldsproblemer

Av Ida Eldor

Nordmenn låner stadig mer og tjener mindre, og Norge er i verdenstoppen når det kommer til å ha mest gjeld. Gjelden er høyest i byene, og statistikker viser at nordmenns gjeld har økt sammen med boligprisene. I Norge har cirka 18% av alle husholdninger som har kjøpt bolig mer enn 5 ganger årlig inntekt i lån. Man kan dermed dessverre si at det er vanlig å ha mye i gjeld i Norge. Ikke alle klarer å håndtere gjelden like bra, og for noen kan det være et problem som bare øker med årene.

 

 

 

Det finnes heldigvis flere ting man kan gjøre for å komme seg ut av gjeldsproblemene, eller i alle tilfeller metoder for å kunne beherske gjelden bedre. Dersom man sliter med gjeldsproblemer kan det være en god idé å kontakte en rådgiver. Dette kan for eksempel være rådgiveren ved din nåværende bank, eller en rådgiver i en ny bank, dersom du vurderer å bytte bank som en metode å få orden på gjeldsproblemene dine.

 

 

En annen god idé dersom man sliter med gjeldsproblemer i form av smålån, kredittkort og delbetalinger vil være å refinansiere denne gjelden i et nytt lån. Man kan refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet, oftest vil det være et boliglån, eller man kan refinansiere gjeld i et lån uten sikkerhet. Refinansiering av gjeld vil vanligvis medføre at man får bedre oversikt ettersom man da kun vil ha et lån å forholde seg til, og en innbetaling på det i måneden.

 

Dersom man refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet vil man mest sannsynlig få den laveste mulige renten på det lånet, helt ned i 3%. Man vil muligens få ganske lang nedbetalingstid, og bedre oversikt over sin gjeld. Det vil mest sannsynlig ikke være mulig å innfri lånet før avtalt løpetid, men man vil nok redusere utgifter i forhold til forskjellige gebyrer. Ved refinansiering i et boliglån vil det som oftest ikke være mulig å låne mer enn inntil 85% av boligens verdi.

 

 

 

Dersom man ikke har mulighet for å refinansiere gjeld i et lån med sikkerhet, eller man for eksempel har tatt ut maksimalt lån på boligen, vil et lån uten sikkerhet være en mulig løsning. Et lån uten sikkerhet, eller forbrukslån, stiller ikke krav til sikkerhet når man låner penger, men har også ofte høyere renter enn et lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan man derimot bruke på hva man vil, uten at banken man låner av trenger å vite hva pengene skal gå til. Å refinansiere gjeld i et forbrukslån kan være lurt dersom man sliter med mange forskjellige smålån og mye kredittkortgjeld, ettersom man vil få samlet all gjelden i et lån, noe som mest sannsynlig vil føre til lavere renter, færre termin- og fakturagebyr, og bedre oversikt over privatøkonomien. Det er også mulig at man kan få lengre nedbetalingstid på et forbrukslån, og man får vanligvis bedre renter jo lengre betalingstid man har. Forbrukslån har også fordelen av at man kan innfri lånet tidligere enn planlagt, som vil si at dersom man har mulighet for det kan man betale ned lånet raskere, og før avtalt løpetid.

 

 

 

Hos Eminentor kan du få hjelp med dine gjeldsproblemer. Du kan kontakte våre rådgivere på telefonnummer 02453, og du kan få hjelp til refinansiering av lån og gjeld. Hos Eminentor kan man søke om refinansiering på inntil 500 000 kr. Det er viktig å vite hvor man får de beste betingelsene når man skal søke om lån, som er grunnen til at vi videreformidler din lånesøknad til våre samarbeidspartnere slik at du kan få flere tilbud. Du står dermed fritt til å velge det lånet som passer best for deg og din økonomi.

 

Søk om refinansiering hos Eminentor – og få hjelp med dine gjeldsproblemer!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.