Kjapp innføring i Black Friday-shopping

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hint og tips
Kjapp innføring i Black Friday-shopping

Av Ida Eldor

Vi er nå godt på vei inn i førjulstiden og julestresset setter snart inn for fullt. Det kan derfor være lurt å være tidlig ute med julegavene slik at man får best mulig oversikt over førjulstiden, og har én mindre ting å tenke på fremover. Det er for tiden blitt stadig mer vanlig med tilbud før jul, og Black Friday, en Amerikansk shopping-tradisjon, har blitt stadig mer populær i norske butikker. Black Friday er dagen etter Amerikansk Thanksgiving, tradisjonelt den fjerde fredagen i november, og er en dag der de fleste butikkene har mange flotte tilbud. Tradisjonen som ble startet på 1960-tallet i USA som en start på juleshopping-sesongen, ble laget for å tiltrekke seg mest mulig antall shoppere. Black Friday kom til Norge cirka i år 2010, som en del av Norwegian Outlet’s markedsføring før jul. Komplett hadde også sitt første Black Friday-salg i 2010. I år lander Black Friday på fredag den 24. november, men flere butikker i Norge har allerede startet sine tilbud, og kommer til å ha tilbud hele uken.

 

 

Det kan virke veldig fristende å handle mye når ting kommer på tilbud, og det er definitivt en god idé å vente og se hvilke tilbud som kommer dersom du har tenkt å handle julegaver et sted. Det kan dermed også være veldig enkelt å bruke for mye penger på det en egentlig ikke trenger, kun fordi det er på tilbud. En god idé er å sette opp en liste med hva man skal kjøpe i julegaver og kanskje et par ting man trenger selv, for så å holde seg til den listen, slik at man ikke bruker mer penger enn man har råd til.

 

Dersom man vet at man kommer til å handle på noen spesifikke butikker, kan det være lurt å sette seg opp på nyhetsbrev hos disse butikkene, slik at man enklest mulig kan få vite hvilke tilbud de har, og eventuelt når det man skal kjøpe vil komme på salg. De fleste butikker tilbyr også de samme tilbudene på nett, så om du vil unngå store folkemengder, men likevel få gode tilbud kan man handle på nett istedenfor. I USA vil den beste dagen for netthandel være Cyber Monday, som er mandagen etter Black Friday, men i Norge er det vanligvis ikke særlig mye som skiller de forskjellige dagene, og de fleste tilbudene vil muligens være bedre på Black Friday, til og med dersom man handler på nett. Generelt blir ting fort utsolgt før jul, så dersom man finner det man skal ha på tilbud, kan det være lurest å bare slå til med en gang.

 

 

Kredittkort med rabatter

 

En annen god idé, dersom man vet at man vil klare å betale tilbake, kan være å skaffe seg et kredittkort. På denne måten vil man kunne utsette betalingen av varene i inntil 45 rentefrie dager. Dersom man har planer om å bruke kredittkortet til førjulshandelen og julegaveshopping, burde man se etter kredittkort som enten tilbyr rabatter i flere butikker hvor man har tenkt å handle (sett at disse kan brukes sammen med andre rabatter), eller kredittkort som tilbyr cashback på det man handler. Cashback vil si at man vil få en satt prosentandel av beløpet man bruker når man handler med kredittkortet, tilbake igjen. Mer spesifikt så blir vanligvis den prosenten trukket fra kredittkortregningen, slik at man slipper å betale det man har fått i cashback. Dersom man skaffer seg et kredittkort med cashback i november, vil man kunne få cashback på det man handler både i november og desember, samt videre neste år.

 

 

Kredittkort via Eminentor

 

Vi i Eminentor er samarbeidspartnere med flere forskjellige kredittkort. Via Eminentor kan du søke kredittkort med cashback eller andre rabatter. Samarbeidspartnerne våre som tilbyr slike tjenester er re:member, 365Direkte Mastercard, IKANO Visa, Komplett Bank Mastercard, Credits Visa Kredittkort, Gebyrfri Visa, og Santander Red. Hos oss kan du finne det kredittkortet som passer best til deg og ditt forbruk.

 

Søk om nytt kredittkort via Eminentor – og få cashback på Black Friday-handelen!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.