Låne penger med lav inntekt

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-25         Lån
Låne penger med lav inntekt

Skrevet av Ida Eldor

Et av de store problemene med lav inntekt er når pengene rett og slett ikke strekker til. Dette kan være om man ikke får dratt på ferie, mangler penger til vinterklær, eller bare generelt føler man har større utgifter enn man har inntekter.

Det kan også være vanskelig å få låne penger dersom man har lav inntekt. De fleste banker stiller et minimumskrav til inntekt når man søker om lån, og flere ganger kan de si nei til låntakere dersom de har lav inntekt, og kanskje spesielt dersom man har tidligere lån. Det er derimot flere ting en burde vurdere før en tar opp lån dersom man sliter med at man har lav inntekt, siden det da kan være vanskelig å tilbakebetale lånet også.

 Søk om ny jobb, få høyere inntekt, slipp å søk om lån

Høyere inntekt

Det første man burde gjøre er å se etter muligheter for å tjene mer penger. Kanskje du er student med lite penger, men har tid til å ta deg en ekstrajobb ved siden av studiene? Kanskje det er på tide å se etter en ny jobb med større muligheter og lønn enn den jobben man har for tiden? Dersom man har muligheten til å få en bedre inntekt burde det være hovedfokus, ettersom man da kanskje ser at man ikke trenger å ta opp lån dersom man får høyere inntekt.

Kutte kostnader

En annen mulighet vil være å se om man kan kutte ned på kostnadene sine. Dersom man for eksempel betaler for et dyrt gymmedlemskap man nesten aldri tar i bruk, vil det være en god idé å avslutte dette, og kanskje heller trene hjemme istedenfor, i alle fall for en periode. Andre muligheter for å kutte kostnader er for eksempel at dersom man betaler mye for flere forskjellige streaming-tjenester kan man vurdere hvilke man benytter mest, og kutte ut de andre for en periode. En annen mulighet vil være å se om du kan spare penger på for eksempel å bytte ting som mobilabonnement eller strømforsyner. Dette finnes det ofte tilbud på og det kan dermed lønne seg å bytte i tilbudsperiodene.

 

 Kutt kostnader, slipp unødvendige utgifter og spar penger

 

Selge ting på nett

Videre kan man også se om det er mulig å selge ting man ikke lengre bruker. Dette kan være alt fra møbler, sportsutstyr, Tver og klær. Det er mulig å legge ut annonser på Finn.no og eBay, ellers finnes det for tiden populært med loppemarked-apper for mobil som for eksempel, Bloppis, Tise, og lignende, hvor mange legger ut brukte ting for salg.

Låne med noen andre/kausjonist

Dersom man ikke har muligheten til noen av de ovennevnte tingene og fortsatt ønsker å ta opp lån, vil et alternativ være å få noen til å søke om lånet sammen med deg. Dersom man har lav inntekt kan det være vanskelig å få lån alene, men man har større sannsynlighet for å få tilbud om lån hvis noen andre, som familie eller nære venner, kan stille som medsøker på lånet. En kausjonist eller medlåner vil være ansvarlig dersom man selv ikke skulle klare å betale tilbake lånet. 

 

 

 

Lån uten sikkerhet

Det stilles vanligvis lavere krav om inntekt dersom man søker om et lån uten sikkerhet, altså mest sannsynlig et forbrukslån. Tilbydere av forbrukslån stiller vanligvis krav til at man har en inntekt på minst 200 000 kr i året. Dersom man har en inntekt som er lavere enn dette vil det mest sannsynlig være vanskelig å betale tilbake et lån innen en rimelig tid. Det vil også være slik at desto lavere inntekt man har, desto høyere rente får man mest sannsynlig dersom man får innvilget lån, noe som kanskje kan gjøre det enda vanskeligere å tilbakebetale lånet igjen. Dette kommer selvfølgelig an på hvor mye man skal låne. Dersom det er et lite beløp man ønsker å låne, for eksempel under 50 000 kr, kan det være det lønner seg å søke om kredittkort istedenfor, sett i forhold til rentene man vil kunne få på et forbrukslån med lav inntekt.

Lån via Eminentor

Hos Eminentor kan man låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet, med lav inntekt. Dersom man søker om lån via Eminentor må man ha minimum 200 000 kr i inntekt. Det er større sannsynlighet for å få innvilget lån dersom noen andre kan stille som medsøker på lånet. Vi videreformidler ditt lån til flere banker, slik at du skal kunne få flere og bedre tilbud som passer til din økonomi. Ved bruk av Eminentor’s gratis og uforpliktende tjeneste slipper du å søke til hver bank individuelt, du sender kun inn en søknad via våre nettsider.

 

Hos Eminentor kan man søke lån med lav inntekt, slik at du får bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.