Låne penger med lav inntekt

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-25         Lån
Låne penger med lav inntekt

Skrevet av Ida Eldor

Pengene rekker ikke

Et av de store problemene med lav inntekt er når pengene rett og slett ikke strekker til. Eksempelvis får man ikke dratt på ferie, mangler penger til vinterklær, ligger etter på regningene og alment føler at man har større utgifter enn inntekter. 

Det kan også være vanskelig å låne penger dersom man har lav inntekt. De fleste banker stiller et minimumskrav til inntekt når man søker om lån, og flere ganger kan de si nei til låntakere dersom de har lav inntekt, og spesielt hvis man har lån fra tidligere. Det er dessto viktigere for deg å vurdere forut for å ta  opp et lån, om du senere virkelig har forutsetningene på plass for å tilbakebetale lånet.

 Søk om ny jobb, få høyere inntekt, slipp å søk om lån

Høyere inntekt

Det første man bør gjøre er å se etter muligheter for å tjene mer penger. Kanskje er du en student med lite penger, men har tid til en ekstrajobb ved siden av studiene? Hvis du er i arbeid og fortsatt tjener for lite, er det kanskje på tide å se etter en ny jobb med bedre lønn? Har du muligheten til å få en bedre inntekt burde det være hovedfokuset, da høyere inntekt skaper en større økonomisk frihet for deg.

Kutte kostnader

Et annet viktig tiltak er å se om du kan kutte ned på kostnadene dine. Dersom man for eksempel betaler for et dyrt gymmedlemskap som sjeldent eller aldri tas i bruk, er det på tide å avslutte medlemskapet, og heller trene hjemme istedenfor - i alle fall for en periode frem til du har bedre råd. Andre muligheter for å kutte kostnader er for eksempel at dersom man betaler mye for flere forskjellige streaming-tjenester kan man vurdere hvilke man benytter mest, og kutte ut de andre. Hvis du allerede har gjeld fra smålån eller kredittkort kan du spare penger på flytte gjelden til en billigere bank. Du kan for eksempel samle gjeld på et sted og dermed kvitte deg med noen regninger i måneden. Videre kan du for eksempel søke etter et billigere mobilabonnement eller strømforsyner. Følg med på ulike tilbud og ofte kan det lønne seg å bytte leverandører i tilbudsperiodene.

 

 Kutt kostnader, slipp unødvendige utgifter og spar penger

 

Selge ting på nett

Videre kan man også se om det er mulig å selge ting man ikke lengre bruker. Dette kan være alt fra møbler, sportsutstyr, TV og klær. Det er mulig å legge ut annonser på Finn.no, eBay og Facebook kostnadsfritt. I øvrig finnes det loppemarked-apper for mobil som for eksempel, Bloppis, Tise, og lignende, hvor du som privatperson kan legge ut brukte ting for salg.

Meld deg på ulike nyhetsbrev

De fleste bedrifter som leverer varer og tjenester bruker nyhetsbrev og bloggsider som en effektiv markedsføringskanal for å tiltrekke seg kunder. Nyhetsbrev kan inneholde gode kampanjer, tips og råd, som du som konsument kan ha stort utbytte av. Gjennom å melde deg på ulike nyhetsbrev kan du være sikker på at du er oppdatert på aktuelle pristilbud, kampanjer og sesongsalg. Men det er viktig at du leser godt igjennom produktvilkår hvis du bestemmer deg for å ta et godt tilbud.

Låne sammen med andre/medsøker

Dersom du ønsker å ta opp lån, vil et alternativ være å få noen til å søke om lånet sammen med deg. Dersom man har lav inntekt kan det være vanskelig å få lån alene, men man har større sannsynlighet for å få tilbud om lån hvis noen andre, som familie eller nære venner, kan stille som medsøker på lånet. En kausjonist eller medlåner vil være ansvarlig dersom man selv ikke skulle klare å betale tilbake lånet. 

 

 

 

Lån uten sikkerhet

Det stilles vanligvis lavere krav om inntekt dersom man søker om et lån uten sikkerhet opptil 500 000 kroner, altså et forbrukslån. Tilbydere av forbrukslån stiller vanligvis krav til at man har en inntekt på minst 200 000 kr i året. Dersom man har en inntekt som er lavere enn dette vil det mest sannsynlig være vanskelig å betale tilbake lånet. Det vil også være slik at desto lavere inntekt man har, desto høyere rente får man mest sannsynlig dersom man får innvilget lån, noe som kanskje kan gjøre det enda vanskeligere å tilbakebetale lånet. Dette kommer selvfølgelig an på størrelsen på lånebeløpet. Dersom det er et lite beløp man ønsker å låne, for eksempel under 50 000 kr, kan det være mer gunstig å søke om et kredittkort istedenfor, sett i forhold til rentene man vil kunne få på et forbrukslån med lav inntekt.

Lån via Eminentor

Hos Eminentor kan man låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet, med lav inntekt og helst en medsøker. Dersom man søker om lån via Eminentor må man ha minimum 200 000 kr i inntekt. Det er større sannsynlighet for å få innvilget lån dersom noen andre kan stille som medsøker på lånet. Vi videreformidler ditt lån til flere banker, slik at du skal kunne få flere og bedre tilbud som passer til din økonomi. Ved bruk av Eminentor’s gratis og uforpliktende tjeneste slipper du å søke til hver bank individuelt, du sender kun inn en søknad via våre nettsider.

 

Hos Eminentor kan man søke lån med lav inntekt og lav rente forat du skal få bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.