Å pusse opp baderommet fra bunnen

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-20         Hus og hjem
Å pusse opp baderommet fra bunnen

 Av Silje Føyen                                                                                                                                                                                                                                                   

Badet er et av de dyreste rommene å pusse opp i en bolig, og skal det pusses opp fra bunnen, med flytting av sluk og vannrør, kan det for beløpe seg til hundretusener av kroner, avhengig av størrelse på badet, og ønsket standard.

Utforsk kostnader med budsjettkalkulator for oppussing av bad

Hos bademiljø.no , finnes det en budsjettkalkulator som kan være til god hjelp med å skaffe en grov oversikt over hva akkurat ditt bad vil koste, avhengig av om du skal totalrenovere eller bare gjøre en mindre oppgradering. Kalkulatoren gir også en pekepinn om hvilke steg en totalrenovering består av. Sluttprisen kommer blant annet an på størrelsen på baderommet og hvilken standard det ferdige badet skal ha.

God planlegging av oppussingen av badet er viktig

Det er mange ting du trenger å ta stilling til når du skal pusse opp baderommet. Start oppussingsprosessen med å gjøre grundig research, og still deg selv spørsmålet: hva ønsker jeg å gjøre med baderommet mitt? Flere utbydere av baderomsutstyr tilbyr tegneprogrammer hvor du kan legge inn målene på baderommet ditt, og leke deg med forskjellige løsninger. Søk litt på nett, og finn det tegneprogrammet som passer deg best, eller les denne artikkelen om tegneprogrammer.

Finansiering av oppussingen

Når du har undersøkt litt, og bestemt deg for hva du ønsker å gjøre, er det på tide å se på økonomien i prosjektet ditt. Har du råd til å gjøre alt du ønsker gjort, eller må du velge ut noen ting? Kanskje du må velge noen billigere fliser, eller et enklere baderomsmøblement enn du opprinnelig hadde tenkt deg? De aller færreste har hundretusenvis av kroner stående på konto til denne typen prosjekter, og ofte trenger man et lån  for å få økonomien til å gå rundt. Når du har laget et overslag over kostnadene, er det på tide å undersøke hva du faktisk har råd til. Kanskje er ikke dette noe problem, men kanskje trenger du litt hjelp til å få et overblikk over økonomien din, og hva du faktisk har råd til å låne. Hos lånemeglere som Eminentor, hjelper de deg med budsjett, og med å innhente det beste lånetilbudet for deg, fra flere forskjellige banker.

Innhent tilbud fra utbydere og få mest mulig for pengene dine

Når du har klart for deg hvilket budsjett du har råd til å operere med, og hva du ønsker gjort, er det på tide å innhente tilbud på oppussingen. De fleste baderomsentreprenør firmaer tilbyr gratis befaring av baderommet, slik at de kan gi et så nøyaktig tilbud som mulig på jobben du ønsker gjort. Velg deg ut 3-4 utbydere av tjenestene du ønsker, så kan du velge beste tilbud på oppussingen.

Bilde: Med tillatelse, CCo   

Prosjektledelse når  badet skal pusses opp

Det er viktig å undersøke om utbyder av tjenestene også tilbyr prosjektledelse som en del av pakken, for det er ofte mange forskjellige håndverkere som skal på banen i totalrenoveringen av et bad, blant annet rørlegger, flislegger, murer, snekker og elektriker. Hvis du ikke velger en utbyder som tilbyr prosjektledelse samt koordinasjon og innhenting av underleverandører, vil du selv måtte stå for denne jobben. Dette kan ofte by på mye jobb og ekstrautgifter for en som ikke er vant til denne typen prosjektledelse, og ikke har underleverandørene (altså håndverkerne) for hånden.

Kan du leve uten bad en periode?

Mens badet pusses opp, står du uten bad en stund.  Det kan være lurt å tenke over hvordan dette kan la seg løse praktisk. Kan du bo hos venner en stund, eller kanskje låne badet til en nabo, eller kanskje du kan ta morgenstellet på kjøkkenet og gå i svømmehallen på ettermiddagen? Vær kreativ, så finner du en løsning som kan fungere for deg.

Husk å få dokumentasjon på hva som er gjort og hvordan det er gjort

Når baderommet er ferdig pusset opp, er det viktig at prosjektleder overleverer dokumentasjon på arbeidet som er gjort til deg, slik at du er sikker på at gjeldende normer, regler og forskrifter er fulgt, og at du i ettertid kan vise fram denne dokumentasjonen om det skulle bli nødvendig.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.