Slik får du orden på privatøkonomien

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hint og tips
Slik får du orden på privatøkonomien

Av Ida Eldor

Det kan for mange virke vanskelig å holde orden på privatøkonomien. Man tror man har masse penger på konto, logger inn i nettbanken og går på en smell. Hvor har alle pengene blitt av? Noen ganger kan man til og med være litt redd for å logge på nettbanken, fordi man vet at det står dårlig til.

 

Skap oversikt over situasjonen

 

Dersom du kjenner deg igjen i situasjonen over, kan det første lure være å skaffe seg en oversikt over den økonomiske situasjonen man er i. Finn ut nøyaktig hvor mye du betaler i regninger og generelle utgifter som kommer månedlig, og lag et system på når du betaler dette.

 

 

 

Sett opp nøyaktige budsjett

 

Når du har fått oversikten kan du sette opp alle faste utgifter i et budsjett. Da vet du hva du har i faste utgifter hver måned, og cirka hvor mye du er nødt til å tjene for å opprettholde livsstilen din. Sett også opp hva du har tenkt å bruke på mat, klær, underholdning, og andre poster du vet du bruker penger på. Det kan også være lurt å sette opp et eget felt med sparing i budsjettet, slik at du kan legge til som vane å spare litt hver måned.

 

 

 

Reduser kostnader

 

Ser du at du tjener mindre enn du bruker månedlig? Da kan det være lurt å prøve å kutte ned på utgiftene. Dette kan man gjøre ved å se på hva man bruker, ekstra nøye. For eksempel dersom du betaler for et dyrt mobilabonnement, men aldri bruker opp datamengden, kan det være en idé å bytte til et mindre og rimeligere abonnement. En kan også redusere utgifter på ting som ferdigmat, da det kan virke veldig fristende og fort gjort, men denne maten er ofte usunn og koster mye mer enn om man skulle ha kjøpt ingrediensene og laget det selv. Dersom man vet at man kjøper mye kaffe, brus, energidrikker eller lignende, kan man se på muligheten for å skaffe seg en kaffetrakter eller for eksempel en kullsyremaskin, noe som vil være billigere i lengden. Har du et medlemskap på et treningssenter du aldri benytter deg av? Finn ut hvordan du kan avslutte det og ta deg en joggetur istedenfor.

 

 

  

Refinansier gammel gjeld

 

Dersom et av problemene dine med privatøkonomien er at du har fått mye gjeld ved for eksempel delbetalinger og kredittkort så kan det være lurt å prøve å refinansiere dette i et nytt lån. Man kan da enten refinansiere gjelden i et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån, eller et lån med sikkerhet. Forbrukslån kan være dyre, men den effektive renten pleier å være lavere enn rentene man betaler på kredittkort og delbetalinger, og går vanligvis fra 6,99%. Dersom det er en mulighet vil det mest lønnsomme være å ta opp et lån med sikkerhet, ettersom man vanligvis får lavest rente på slike lån. Dersom man refinansierer gjeld med sikkerhet i bolig vil man muligens kunne få så lav rente som 3%, som er en av markedets laveste renter. Dermed vil man kunne spare mye i forhold til kredittkortrenter som vanligvis ligger på 25%.

 

Dersom man velger å refinansiere gjeld setter man opp denne ekstra utgiften i budsjettet, og lager en nedbetalingsplan som gjør at man kan bli kvitt gjelden fort. Man kan for eksempel ta pengene en skulle ha brukt på sparing og betale ned gjelden fortere.

 

 

  

Sett konkrete mål

 

Det er viktig å sette seg konkrete mål med privatøkonomien. Finn noe du virkelig ønsker deg, enten det er ferie, en ny bolig, eller en flott designerveske, og spar konkret til dette. Dersom man er flink til å spare vil man kunne kjøpe finere ting som varer lengre, og har større verdi. Sett opp når du ønsker å ha spart opp til ferien, og anslå etter det hvor mye du da må spare i måneden for å ha råd. Heng for eksempel opp et bilde av drømmeferien et sted hvor du kan se det, slik at du kan fokusere mer på det og klarer å holde deg motivert til å spare over lengre tid.  

 

 

  

Spar penger og refinansier gjeld via Eminentor

 

Hos Eminentor kan du både refinansiere gjeld og sette opp sparekonto. Vi kan hjelpe deg med å få orden i din privatøkonomi, slik at du kan nå dine mål fortere. Via Eminentor kan du refinansiere gjeld inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Vi har også flere banker vi samarbeider med for sparekontoer.

 

Ta kontakt med Eminentor i dag – og få orden på din privatøkonomi!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.