Hvor mye vil et forbrukslån koste?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Forbrukslån
Hvor mye vil et forbrukslån koste?

Av Ida Eldor

Forbrukslån har rykte på seg for å være veldig dyre. Mange lurer nok derfor på hvor mye det faktisk vil koste å ta opp et forbrukslån og om det vil kunne lønne seg for dem.

 

Det kan være ganske vanskelig å vite hvor mye et forbrukslån kommer til å koste for hver enkelt. Det man burde gjøre dersom man sender inn en søknad og får tilbud om lån, er å regne ut hvor mye lånet vil koste med den renten og tilhørende gebyr en har fått tilbudt. Dersom man vil kan man gjøre et anslag med den effektive renten som står hos långiverne, selv om dette mest sannsynlig ikke vil være helt nøyaktig hva en kan forvente å få selv. Den effektive renten på lånet får man ved å legge sammen rentekostnadene og gebyrene på lånet. Man vil mest sannsynlig finne et priseksempel på nettsiden en vurdere å søke lån i fra, i tillegg til at man på noen nettsider vil finne lånekalkulator hvor man kan regne ut hvor mye lånet vil koste. Priseksempelet hos Eminentor: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl. geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff. rente 8,69%. Renten settes individuelt mellom 8,69–25,3%.

 

 

Forbrukslån vil ha forskjellige kostnader for hver person, ettersom rentene beregnes ut ifra hver enkelt persons kredittvurdering. Det vil si at selv om noen har fått en bra rente på et forbrukslån fra en bank, er det ikke sikkert man kan få lik rente selv. Ettersom forbrukslån er lån uten sikkerhet, så er rentene høyere for at tilbyderne av lånene skal kunne låne ut penger. Rentene er ofte høye ettersom en del av de som tar opp forbrukslån har betalingsanmerkninger fra tidligere, noe som gjør dem til utrygge kunder.

 

En god del tar opp forbrukslån som en metode for å refinansiere gjeld, ettersom det kan lønne seg i forhold til renter og gebyrer som man ellers betaler på andre smålån og lignende. Refinansiering av gjeld ved hjelp av forbrukslån kan være en god ide, ettersom det kan føre til at man kan få bedre oversikt over den økonomiske situasjonen man er i. Man bør kun ta opp forbrukslån dersom man har kontroll på den økonomiske situasjonen man er i og legger en plan for hvordan man skal betale ned forbrukslånet innen relativt kort tid. En fordel med forbrukslån er at man kan innfri lånet tidligere enn den avtalte løpetiden. Det vil si at dersom man har mulighet til å tilbakebetale lånet fortere enn planlagt vil man kunne gjøre dette og bli kvitt gjelden.

 

 

 

Et godt tips før man tar opp et forbrukslån er at man burde sammenligne ulike lån slik at man kan velge det med best rente og best vilkår i forhold til sin økonomi. Det er mulig å gjøre dette selv, da ved å søke til hver enkelt bank individuelt for å få tilbud. En enklere metode å gjøre dette på er ved å bruke en låneformidler eller finansagent. Ved å bruke en låneformidler vil man kunne søke til flere långivere samtidig med kun en søknad ved at låneformidleren videre bringer lånesøknaden til de bankene de samarbeider med. De ulike samarbeidsbankene vil så komme med tilbud som en kan velge fra.

 

 

Hos låneformidleren Eminentor kan man søke om forbrukslån og refinansiering. Hos oss er det bare å sende inn en søknad, så videreformidler vi søknaden til våre samarbeidsbanker slik at du får det billigste tilbudet på markedet, uten å bruke unødvendig mye tid på sammenligninger selv.

 

Søk om forbrukslån via Eminentor – og senk dine kostnader!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.