Hvordan kan man komme seg ut av luksusfellen?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Refinansiering
Hvordan kan man komme seg ut av luksusfellen?

Av Ida Eldor

Stadig flere sliter med gjeld i form av kredittkortgjeld, delbetalinger og smålån, men det er ikke bare å ringe til TV3 og melde seg på luksusfellen. De fleste gjør nok lurt i å prøve å få orden på økonomien selv, og det er flere ting man kan gjøre for å komme seg ovenpå igjen. Å hente inspirasjon fra programmet luksusfellen for å bli kvitt gjelden kan definitivt være lurt, men det finnes heldigvis andre grep man kan ta.

 

 

Få oversikt

 

Først av alt må en finne ut nøyaktig hvor mye gjeld man har i utestående regninger, lån og lignende. Man kan for eksempel få hjelp av en rådgiver i banken man er kunde hos for å skape mer oversikt over lån og gjeld, og for å få råd om hvordan en kan starte å nedbetale gjelden på en smart måte. Noen banker vil kanskje ha mulighet til å tilby avdragsfrihet over en periode for at en enklere skal kunne få orden på økonomien. En kan også få rådgivning fra Eminentor ved å ringe 02453.

 

 

Sett opp et budsjett

 

Når man har fått oversikt over gjelden og det man skylder, er det neste en burde gjøre å sette opp et budsjett over alle utgifter en har for tiden. Dette bør gjøres slik at man ser hva man bør og kan kutte ned på slik at man fortest mulig kan bli kvitt gjelden og nedbetale lån. Man blir kanskje nødt til å leve på et trangere budsjett for en tid, men det vil nok være verdt det dersom man klarer å bli tilbakebetale gjelden fortere, og dermed kan slippe inkassovarsler og betalingsanmerkninger som kan være ødeleggende for fremtiden.

 

 

 

Refinansier gjeld

 

Hvis en har mye gjeld i kortsiktige lån som kredittkort, smålån og delbetalinger, kan det være en løsning å refinansiere denne gjelden i et annet lån. Det smarteste er om en kan refinansiere gjelden i et boliglån, ettersom dette er et lån med sikkerhet, og muligheten for å få lav rente er stor. Rentene for boliglån ligger for tiden på rundt 3% som er ganske lavt i forhold til den gjennomsnittlige kredittkort renten som ligger på 25%.

 

Dersom en ikke har muligheten til å refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet, vil det muligens være lurt å refinansiere gjelden i et forbrukslån. Ettersom forbrukslån er lån uten sikkerhet, så vil renten for disse lånene ligge noe høyere enn et lån med sikkerhet, og de går fra cirka 6,99%. Renten man får på et forbrukslån vil være individuelt satt etter hver persons kredittverdighet.

 

Det kan også være en idé å refinansiere gjelden i et lån i en annen bank. Dette kan gi mange en ny start, og er særlig smart dersom man har høy rente på lån fra den banken man benytter. Refinansiering i en ny bank kan dermed føre til lavere rentekostnader, samt bedre oversikt, og kan føles som den nye starten en trengte for å komme seg ut av luksusfellen. Det er viktig at man vurderer refinansiering ut i fra sin nåværende økonomiske situasjon, og at man ikke låner mer penger dersom man ser at man ikke vil ha mulighet til å tilbakebetale det nye lånet.

 

Refinansier gjeld via Eminentor

 

Hos Eminentor kan man søke om refinansiering av gammel gjeld ved å sende inn en elektronisk søknad. Vi videresender søknaden på vegne av deg til våre samarbeidsbanker og du mottar uforpliktende lånetilbud fra flere banker. Du står fritt til å velge det lånet som passer best for deg og din økonomi.

 

Refinansier gjelden din med Eminentor – og kom deg ut av luksusfellen!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.