Hjelp til å rydde opp i gjeld

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Refinansiering
Hjelp til å rydde opp i gjeld

Av Ida Eldor

Sliter med høy gjeld

Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre om man har mye gjeld. Regningene hoper seg opp og inkassovarslene er rett rundt hjørnet, og det kan føles som om det ikke er noen vei ut av den økonomiske krisen. Dersom man vet at man sliter med mye gjeld fra for eksempel kredittkort, delbetalinger og smålån, er det første man burde gjøre å finne ut akkurat hvor mye det er man skylder. Det vil si å finne alle regninger med utestående gjeld, og prøve å få en oversikt over situasjonen.

 

Kutt ned på utgiftene

Det er flere måter å komme seg ut av en vanskelig gjeldssituasjon. Etter å ha samlet all informasjon og funnet ut hvor mye man har i total gjeldssaldo, er det absolutt første og viktigste å gjøre å begynne å kutte ned på sine utgifter. Det kan være vanskelig ettersom det dreier seg om å endre sine vaner og kanskje legge om sin livsstil. Hvis man klarer å redusere sine daglige utgifter, kan det i mange fall være nok til å samlet utgjøre en betydelig besparelse i løpet av måneden. En kartleggelse av hverdagen og hva man bruker penger på kan for mange avsløre at det finnes utgifter i hverdagen som kan unngås uten større anstrengelser. Dersom man ser at man vil klare å senke utgiftene nok til å betale ned gjelden relativt raskt vil det mest sannsynlig være det beste alternativet, ettersom man da slipper å ta ut nye lån.

 

Flytt gjelden til en billigere bank

Dersom en ser at en ikke klarer å komme seg ut av gjelden selv kan det være lurt å få hjelp til å rydde opp i gjelden. En av mulighetene er da å refinansiere gjelden i et lån. Dette kan man gjøre ved å enten refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet, for eksempel et boliglån, eller ved å refinansiere gjelden i et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån. Ved begge tilfeller vil man mest sannsynlig kunne minske rentene på lånet betraktelig i forhold til rentene man betaler på kredittkort og smålån. Man kan også muligens minske kostnadene på gebyrer ved at man samler all gjelden et sted og dermed får færre faktura- og termingebyr å betale. Ved å refinansiere gjelden i et større lån vil man også muligens kunne få lengre nedbetalingstid på lånet. Når man velger å refinansiere gjeld i et nytt lån vil banken man låner fra innfri tidligere lån, slik at man slipper å gjøre dette selv. Etter man har refinansiert gjelden i et nytt lån, betaler man kun ned på det lånet til den banken man nå har refinansieringslånet hos, noe som forenkler prosessen ganske mye, og sørger for at man får mye bedre oversikt over den økonomiske situasjonen. 

 

Sammenlign renten 

Dersom man ønsker å refinansiere gjelden sin i et nytt forbrukslån, vil man ha lyst til å sammenligne de ulike mulighetene man har for lån. Dette kan være en tidkrevende og lang prosess dersom man skal gjøre det selv. Man kan derfor bruke en låneformidler, som da vil jobbe som mellommann og sender søknaden din videre til flere banker. Dette gjør at man vil kun trenge å sende inn en søknad, men man vil kunne få tilbud fra flere forskjellige banker, og har da muligheten til å velge det lånet som passer best

 

Kom ut av gjeldskrisen

Hos oss i Eminentor kan du få hjelp til å komme deg ut av gjeldskrisen og til å rydde opp i din gjeld. Tjenesten vår som låneformidler er gratis og uforpliktende. Søk om refinansiering av gjelden din hos oss, få tilbud fra flere banker som gir gode lånetilbud og velg det lånet som passer best for deg.

 

Få hjelp til å rydde opp i gjeld hos Eminentor – og få bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.