Finansblogg og finansavis - hva er forskjellen?

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hint og tips
Finansblogg og finansavis - hva er forskjellen?

Av Ida Eldor

Det popper stadig opp nye finansblogger, imidlertid kan mange være usikre på om innholdet i finansblogger er korrekt og til å stole på. De fleste finansaviser på nett har begynt å ta betaling, slik at man må ha abonnement for å kunne lese en god del av artiklene de skriver, som oftest de mest interessante artiklene, og dette er kanskje en av grunnene til at finansblogger har steget i popularitet.

 

 

Finansblogg

 

Det norske lånemarkedet er for tiden veldig stort ettersom stadig flere låner penger. Dette gjør også at behovet for refinansiering og forbrukslån har økt en god del, og det finnes dermed flere låneformidlere og finansagenter enn noensinne. De fleste av disse låneformidlerne har sin egen finansblogg med innhold laget for deres kunder, samt for å få flere kunder.

 

Innholdet på disse finansbloggene varierer fra tips om privatøkonomi, informasjon om forskjellige finans-begrep, til innlegg om lån og refinansiering av gjeld. De fleste finansblogger har mye bra og korrekt informasjon, og kan gjøre det lettere for privatpersoner å forstå hvordan forskjellige ting fungerer. Finansblogger har ofte et enklere språk med færre fagbegrep enn det man for eksempel kan finne i finansaviser. Innleggene som skrives på finansblogger er ofte mer til opplysning for dem som leser de, snarere enn for å formidle nyheter fra finansnæringen.

 

 

Finansavis

 

Finansaviser har ofte mer informasjon om forskjellige bedrifter, om børsen og aksjemarkedet, og andre ting som kan påvirke norsk økonomi. Ofte er språket i finansaviser mer profesjonelt og det brukes flere fagbegrep enn i finansblogger. Det blir i tillegg produsert flere artikler for finansaviser daglig, sammenlignet med antallet innlegg på hver enkelt finansblogg. Finansaviser har også oftere et klarere skille mellom hva som er journalistikk og hva som er reklame på nettsidene. Ettersom finansblogger ofte har som formål å skape interesse for deres tjenester vil dette være ikke nødvendigvis være like klart i innlegg på finansblogger.

 

Finansaviser er annerledes i at de først og fremst skal komme med næringslivsnyheter innenfor finans, og dermed har de en del annerledes innhold i forhold til det man kan finne på finansblogger. Finansaviser må også følge flere retningslinjer enn det man må gjøre når man skriver for en finansblogg, for eksempel i forhold til hva som legges ut av bilder og hvem som har rettighetene til bildene.

 

 

Eminentor’s finansblogg

 

Hos Eminentor’s finansblogg kan du lese våre forskjellige tips, blant annet hvordan du kan finansiere oppussing, hvordan du kan fikse økonomien etter sommerferien, eller hvordan du kan få hjelp til å refinansiere gamle lån og gjeld. Du kan også lese artikler om hvordan unge har mer lån, nordmenn låner mer og tjener mindre, og om forskjellen på effektiv og nominell rente. Vi har med andre ord et litt variert innhold ettersom vi ønsker både å opplyse om våre tjenester og hvordan de kan hjelpe i din økonomiske hverdag, men at vi også ønsker å komme med informasjon om markedet generelt, samt informasjon som kan hjelpe den som kanskje ikke er kjent med alle begrepene innenfor finans. Vi har derfor også opprettet en ordliste, hvor man kan finne en kort beskrivelse på flere forskjellige finans-begrep.

 

Sjekk ut vår finansblogg i dag!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.