Tips til finansiering av juletiden

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hint og tips
Tips til finansiering av juletiden

Av Ida Eldor

Juletiden er en tid hvor alle skal kose seg og ha det fint med familien, men det er ofte en vanskelig tid for mange. Det kommer en god del utgifter med juletiden, og det kan være vanskelig å finne råd til alt. Gaver skal handles inn, kaker skal bakes, hus skal vaskes og pyntes, kanskje en ønsker å pusse opp, og alt koster penger. Hvordan skal en få det til å gå opp uten å ødelegge privatøkonomien?

 

Sparing og forberedelser

 

Det første og beste tipset for å ha god økonomi i juletider er å spare opp penger resten av året. Dersom man legger litt til side hver måned vil man fint kunne ha nok til å kjøpe julegaver og alt annet som trengs. Et annet tips er å starte med innkjøp av julegaver tidlig. Dersom man starter noen måneder i forveien vil man kunne dele ut kostnadene over en lengre periode, istedenfor at alt samler seg opp i desember.

 

Bruk kreativiteten din

 

Det går helt fint an å lage gaver selv. De fleste voksne i familien blir nok veldig glade om man for eksempel setter sammen en scrapbook med bilder fra det siste året. Det går også an å lage dekorasjoner selv, noe som faktisk er en veldig fin juleaktivitet man kan gjøre sammen med barna. Søk opp dekorasjoner en kan lage selv på Pinterest, og få masse inspirasjon.

 

Et annet tips er å planlegge hva man skal kjøpe. Sett opp et budsjett med alt du planlegger å bruke penger på, og vær gjerne tidlig ute slik at du kan benytte deg av førjulssalgene som Black Friday og Cyber Monday, som er dager der det er mer og mer vanlig å ha store salg på i Norge.

 

Kredittkort med rabatter

 

Et annet tips er å ha et kredittkort der man får rabatter i forskjellige butikker. Dersom man skal bruke kredittkort når man handler uansett, vil man kunne spare en del dersom man har dette, og det vil kunne gjøre at man får litt bedre råd. For eksempel har re:member kortet opptil 25% rabatt i 200 forskjellige nettbutikker. Komplett Bank Mastercard har også rabatter, samme har Mastercard fra DnB, og Ikano Visa. Man burde på den annen side kun bruke kredittkort dersom man vet at man vil ha midler til å kunne betale ned gjelden raskt, slik at det ikke påløper seg masse renter og gebyrer.

 

 

Kredittkort med cashback

 

Et annet alternativ dersom man skal bruke kredittkort, er et kredittkort hvor man får cashback. Det vil si at man får en prosentandel av det man bruker tilbake igjen, uansett hvor man handler, eventuelt er det kort hvor man får cashback på spesifikke butikker. Det kan også da lønne seg å kjøpe gaver over flere måneder ettersom det vanligvis er et maksbeløp med cashback man kan få i løpet av en måned. Det er viktig å huske at kredittkort har høye renter, og dersom man klarer det burde man betale det fulle beløpet ved første termin. Det finnes flere kredittkort med cashback, så en burde lese om de forskjellige og se hva en tror passer best i forhold til eget forbruk. Via Eminentor kan man søke om kredittkort med cashback fra tilbyderne 365Direkte Mastercard, samt at Santander har flere forskjellige kort, blant annet Gebyrfri Visa, Credits Visa Kredittkort, og Santander Red, som har forskjellige rabatter i forhold til bruksområder. Ellers finnes det også andre tjenester som tilbyr cashback uten at man har kredittkort hos dem, så det kan være lurt å sjekke ut det også. 

 

 

Forbrukslån

 

En annen løsning dersom en for eksempel tenker på å pusse opp litt før jul kan være å ta opp et forbrukslån. Det er ikke å anbefale å ta opp forbrukslån med mindre man vet at man vil ha økonomi til å betale tilbake relativt fort. Forbrukslån kan lønne seg dersom man planlegger å låne mer enn 50 000 kr, da beløp under dette mest sannsynlig vil lønne seg å betale med kredittkort. Man kan også velge å refinansiere gjeld etter jul i et forbrukslån. Dette er særlig dersom man har tatt opp mye i kredittkortgjeld, kanskje med forskjellige kort, kjøpt ting på delbetaling, eller tatt opp andre smålån.

 

 

Søk via Eminentor

 

Via Eminentor kan du søke om både kredittkort og forbrukslån på opptil 500 000 kr. For forbrukslån sender du inn en søknad, så kontakter vi våre samarbeidsbanker, som så kommer med sine tilbud til deg. Dette gjør at du slipper å kontakte de ulike bankene individuelt, som sparer mye tid for deg. Du kan lese mer om de forskjellige kredittkort-utstederne vi samarbeider med her, med informasjon om hvilke kort som er best til hva.

 

Lån penger via Eminentor – og få den perfekte julefeiringen du og!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.