Fordeler med kredittkort på ferie

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-21         Reise og ferie
Fordeler med kredittkort på ferie

Skrevet av Ida Eldor

Mange kan se på det å bruke kredittkort som en negativ ting, men det er flere positive sider ved å bruke kredittkort, spesielt om man skal ut å reise. Det er ofte lurt å ha med seg et kredittkort på tur som en backup dersom noe skulle gå galt eller man trenger mer penger enn planlagt. En positiv ting med kredittkort er at dersom det blir stjålet, og noen tar ut masse penger fra kredittkortet, så trenger man ikke å betale dette tilbake selv, det er kredittkortutgiveren som tar ansvar for det. Dersom du blir frastjålet penger fra ditt eget bankkort er det derimot ikke særlig mye banken kan gjøre for deg.

 

De fleste kredittkort har betalingsutsettelse på mellom 30-50 dager, og dersom man betaler den fulle summen av kredittkortregningen ved termin vil man ikke trenge å betale noe som helst i form av renter. Dermed kan det være svært lurt å bruke kredittkort på ferie ettersom det både er sikrere og egentlig ikke medfører noen ekstra kostnader.

 Betalingsutsettelse på kredittkort er 30-50 dager, bruk kredittkort på ferie

 

Kredittkort med reiseforsikring

Flere kredittkort tilbyr reiseforsikring dersom du kjøper reisen med deres kredittkort. Det kan derfor være lurt å bestille reisen med kredittkort istedenfor vanlig bankkort, ettersom du da slipper å betale for ekstra reiseforsikring et annet sted. Dersom reiseforsikringen skal gjelde er det som oftest noen vilkår som må innfris. Disse vilkårene er vanligvis at man må ha fast bosted i Norge, at man må være medlem av norsk folketrygd, og at minst 50% av reisen må betales med kredittkortet.  

 Få reiseforsikring når du betaler minst 50% av reisen med kredittkort

Kredittkort til hotell og leiebil

En annen fordel ved å ha med kredittkort på reise er at flere hotell (og av og til bilutleiere) ofte skal ha depositum ved innsjekk. Dette er det greit å betale med kredittkortet, ettersom det vil fri opp pengene man har på bankkort når du er på ferie og pengene blir returnert til kredittkortet når man drar fra hotellet, så det er ikke noe man trenger å betale tilbake selv.

 

Noen kredittkort vil også ha avtaler med forskjellige leiebilfirma som gjør at man som kunde vil kunne få en bedre pris. Det kan dermed lønne seg å bestille leiebil med kredittkortet ettersom du kan få rabatt. Hvis en liker godt å leie bil på ferie og kjøre en del selv, burde en definitivt sjekke hvilke kredittkort som har de beste avtalene med leiebilfirma før anskaffelse av kredittkortet.

 

Spar penger med rabatter på leiebil ved betaling med kredittkort 

Bonuspoeng og cashback

Ved flere kredittkort kan man også få bonuspoeng til forskjellige flyselskap hver gang man bruker kortet. Dette er for eksempel kort som Norwegian-kortet hvor man får bonuspoeng som man kan bruke hos Norwegian, eller DnB Mastercard som man kan sette opp slik at man får Eurobonus poeng som kan brukes hos SAS. Dette betyr at dersom man benytter seg av kredittkortet på shopping på ferie vil man kunne samle bonuspoeng på alt man handler.

 

Dersom man ikke ønsker et kredittkort med bonuspoeng-system finnes det også kort med Cashback. Det vil si at for hver gitt sum du bruker på shopping vil du få en prosentandel av beløpet tilbake opptil en satt årlig sum. Det finnes også kredittkort som har rabatter i forskjellige butikker.

Få cashback på alt du handler på ferie med kredittkort 

Valutaforskjeller på ferie

Det er viktig å merke seg at flere kredittkort kan ha transaksjonskostnader i utlandet, spesielt ved uttak fra minibank. Det kan også komme kostnader for valutapåslag ved betalinger i utlandet. En annen ting å huske på da er at det alltid vil være billigere å betale i lokal valuta enn å betale i norske kroner, ettersom valutajusteringen som foretas hos butikker og restauranter ofte har andre gebyrer som gjør at prisen blir høyere.

Betal i lokal valuta for å få mest for pengene på ferie 

Hos Eminentor finner du kredittkort til enhver anledning, med flere forskjellige fordeler. Du kan enkelt sjekke hvilke som passer best for deg og ditt bruk.

 

Søk om kredittkort via Eminentor – og få mest ut av din ferie!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.