Lån til oppussing av bad

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Hus og hjem
Lån til oppussing av bad

Av Ida Eldor

Mange drømmer om å pusse opp hjemme. Oppussing kan ofte være dyrt, og det kan komme uforutsette utgifter som kan gjøre at man går over budsjettet man hadde satt seg. Badet er det ofte det dyreste rommet i huset å pusse opp, og det kan derfor være lurt å vurdere å ta opp lån dersom man skal pusse opp badet.

 

Før man skal pusse opp må man finne ut av hva man har råd til å gjøre, og mer spesifikt hva man er nødt til å pusse opp, i forhold til hva man kan gjøre selv. Man må vurdere om man skal gjennomføre en mindre oppussing eller om en total renovering av baderommet er nødvendig. Man burde også sørge for at oppussingen av badet vil medføre en økning i verdi av boligen, slik at du får noe igjen for det dersom du skal selge den senere.

 

På baderommet er det viktig at alt arbeid som innebærer vann og elektrisitet blir utført av sertifiserte håndverkere. En kan egentlig gjøre alt annet selv, så lenge man faktisk vet hvordan arbeidet skal gjøres, men man er da ansvarlig dersom det oppstår eventuelle skader som følge av det arbeidet man selv har gjort. Vannskader skyldes vanligvis dårlig arbeid, så her må man vurdere hva som er lurt å ordne selv, og hva man burde få håndverkere til å fikse.

 

Oppussing krever nøye planlegging, og dersom man planlegger skikkelig kan det være man unngår å gå over budsjettet. Det anslås at oppussing av bad vil komme på ca. 150 000 kr, men det kommer an på materialer og hva du vil gjøre selv. Det kan dermed være lurt å spare opp en del penger før man velger å pusse opp, slik at man slipper å ta opp lån på hele beløpet man vil trenge. Dersom man sparer opp penger på forhånd vil det heller ikke bli så ille dersom man skulle gå litt utover budsjettet.

 

Det er dermed ikke alltid at en har tid til å spare opp penger før man pusser opp. Det kan ha oppstått skader, eller baderommet kan være såpass slitt og gammelt at en bare vil fikse det med en gang. I så fall kan det være greit å ta opp et forbrukslån på det man trenger til å fikse rommet. Det er muligheter for å betale ting med delbetaling, men dette vil ofte bli veldig dyrt i lengden, samt at dersom man setter opp delbetaling for flere ting kan det være vanskelig å holde styr på når de forskjellige regningene skal betales, pluss en må betale renter og gebyr på hver enkelt ting istedenfor å samle det. Dersom man heller tar opp et forbrukslån uten sikkerhet på det man trenger for å pusse opp vil man mest sannsynlig få en lavere rente, og man vil betale mindre i gebyrer, samt at det er mye mer oversiktlig med kun ett lån. Når man tar opp forbrukslån trenger man ikke å fortelle banken hva man skal bruke pengene til, og man kan bruke dem nøyaktig slik man selv ønsker.

 

Hos Eminentor kan du låne inntil 500 000 kr uten sikkerhet. Send inn søknad i dag, og få tilbud fra våre samarbeidsbanker. Vi sammenligner lån for deg, slik at du sparer tid og penger.

 

Søk forbrukslån hos Eminentor – og start oppussingen av ditt drømmebad!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.