Unge studenter har mer kredittlån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-01         Kredittkort
Unge studenter har mer kredittlån

Blant unge mellom 18-29 år har det vært et økende bruk av kredittkort. Grunnen til dette kan være så mangt, men hovedsakelig er det studenter som holder til i gruppen over de som bruker betydelige mengder på kreditt. Å være student er ikke alltid like lett og spesielt om man flytter til en storby kan det bli kostbart å komme seg gjennom måneden. Leie av bolig er ofte dyrere i storbyene og studentsamfunnene større, noe som kan bety at det er mer som skjer som man gjerne vil være med på. Dette kan også bli kostbart for en student, for man ønsker å være med på sosiale settinger, men dessverre bruker mange studenter kredittkort for å finansiere slikt. 

Kostnader utenom leie og sosiale samlinger er spesielt mat og klær. En student bør unngå å kjøpe dyre matvarer og helst dra nytte av eventuelle rabatter på klesbutikker, slik at man ikke bruker opp alle pengene sine før måneden er omme. 

Det hevdes nå at studiestøtten ikke strekker til for studentene og at levekostnadene har blitt for dyre. Kostnadene har økt betraktelig de siste årene uten at studiestøtten har fulgt samme vei, og derfor mener mange at støtten bør økes.Deltidsjobbing


Mange studenter har en deltidjobb som gjør at de har en enklere hverdag rent økonomisk. De tjener penger slik at de kan dekke utgifter og bli med på flere sosiale settinger enn andre som ikke har deltidsjobb ved siden av studiene. Jobben vil stjele tid man kunne brukt på å gjort skolearbeid, men mange klarer å finne en balanse. En deltidsjobb er uansett anbefalt om man ønsker en enklere økonomisk hverdag, men det er mange som ønsker seg jobb, og derfor blir det ikke like enkelt for alle å få en. Vi anbefaler uansett alle studenter å søke jobber, bare vær bestemt på hvor mye tid du kan bruke på jobben slik at du også får tid til studiene. 

En deltidsjobb er også en ypperlig mulighet til å bli kjent med nye mennesker og stifte nye vennskap, spesielt for studenter som flytter fra andre steder i landet. Dette kan være en stor fordel for deg som er nyinnflyttet, og kan gjøre opplevelsen av studietiden betraktelig bedre. 

Mottar støtte fra bekjente


Det har i senere tid blitt vanlig å motta støtte fra bekjente og da spesielt familie. Det er synd at man må vende seg til mor far for å be om støtte til kjøp av helt enkle basisvarer som det er behov for slik at man kommer seg gjennom månedene på best mulig vis. Ikke alle kan motta støtte hjemmefra og for disse kan et kredittkort fort bli løsningen. Dette er ikke gunstig for en student som i mange år har et studielån de må nedbetale, så et kredittkortlån vil ikke bedre situasjonen for den enkelte. 

Er det slik at man som student har tatt opp alt for mye i kredittkortlån (over 40 000 kroner) er det anbefalt at man refinansierer disse slik at lånet blir billigere å betjene. Ved refinansiering kan man spare tusen- og hundre-lapper hver måned, slik at man blir kvitt lånet raskere og får en enklere økonomisk hverdag. 

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.