Lån med sikkerhet vs. Lån uten sikkerhet

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Lån
Lån med sikkerhet vs. Lån uten sikkerhet

Av Ida Eldor

Det kan være vanskelig å vite hva en skal søke om når man ønsker å søke om lån. Noen ganger kan det være lurest å søke om lån med sikkerhet, men det er ikke noe alle har muligheten til, og noen ganger ønsker man kanskje noe annet. Da kan et lån uten sikkerhet være løsningen, men er det egentlig lurt å ta opp et slikt lån? Hva er egentlig fordelene og ulempene ved sikre og usikre lån?

 

Lån med sikkerhet

Et lån med sikkerhet er et lån der du stiller noe, for eksempel bolig eller fast eiendom, som sikkerhet i tilfelle du ikke kan betale ned lånet. Det vil si at dersom man ikke er i stand til å betale tilbake vil banken kunne ta boligen istedenfor penger. Det er også mulig å ha sikkerhet i tomt, hvor verdien på sikkerheten vil øke ettersom man bygger, og det er mulig å stille bil som sikkerhet. En annen mulighet er at noen andre, for eksempel familie eller nære, stiller som medsøkere eller kausjonister for deg, og dermed tilbyr banken sikkerhet.

 

  

Fordeler ved lån med sikkerhet

Fordeler med lån med sikkerhet er at jo større sikkerhet du kan vise banken, jo bedre betingelser vil du mest sannsynlig kunne få. Dersom man søker om lån med sikkerhet vil både renter og gebyr ofte være lave. Det er også ofte større sannsynlighet for at man kan få et bedre lån dersom man har noe å stille sikkerhet i, ettersom dette medfører mindre risiko for banken. Man vil også kunne få lengre nedbetalingstid på lånet, med andre ord så slipper man å betale det fort. Det er i tillegg mulig at det er enklere å få et lån med sikkerhet, fordi det innebærer mindre risiko for banken.

 

Dersom du søker om lån med en medsøker som stiller sikkerhet, vil det kunne bety at man får lån, og i tillegg får låne en større sum, sammenlignet med dersom man hadde søkt om lånet alene, og kunne risikert å få avslag på søknaden.

 

Ulemper ved lån med sikkerhet

En av ulempene ved lån med sikkerhet er at dersom man låner penger over lang tid, vil dette medføre en stor økonomisk sum som går til renter og gebyrer over en lang periode. Dersom man ønsker å låne et lavere beløp kan det derfor lønne seg å ta opp et lån uten sikkerhet eller bruke kredittkort, dersom man vet at man kan betale det tilbake fort, slik at det ikke kommer noe særlig renter på beløpet. I tillegg så ønsker bankene å vite nøyaktig hva pengene vil gå til når man søker lån med sikkerhet.

 

Lån uten sikkerhet

Et lån uten sikkerhet er det man kaller forbrukslån. Her stilles det, som man kan tenke seg, ingen krav til sikkerhet når man søker om lånet. Forbrukslån har ofte høyere rente enn lån med sikkerhet, samt at det ofte har kortere nedbetalingstid. Det er også slik at dersom man tjener bedre har man større sannsynlighet for å få bedre rente på forbrukslånet.

 

Fordeler ved lån uten sikkerhet

En av de store fordelene med et forbrukslån er at bankene ikke stiller krav til hva pengene skal brukes til, man kan bruke dem til nøyaktig det man selv ønsker, men det er lurest å bruke det til noe man får noe tilbake for. En annen fordel er at dersom man kan betale tilbake fort vil det medføre veldig lite i renter og gebyrer, sammenlignet med dersom man søker lån med sikkerhet som har lang nedbetalingstid, hvor man kan risikere at lånet blir dyrere i lengden.

 

Ulemper ved lån uten sikkerhet

 Det er ikke sikkert forbrukslån er lurt dersom man sliter med privatøkonomi, og ikke egentlig har midler til å kunne betjene lånet. Den største ulempen ved forbrukslån er at det som sagt at det ofte er høyere renter enn ved lån med sikkerhet, men det er fortsatt som oftest lavere renter enn på kredittkort, så lenge lånebeløpet er på over 50 000 kr.

 

 

Lån hos Eminentor

Hos oss i Eminentor som låneformidler kan du søke om lån uten sikkerhet på inntil 500 000 kr. Vi hjelper deg med å sammenligne tilbud fra våre ulike samarbeidsbanker slik at du sparer tid og penger, og kan få et best mulig tilbud på lån.

 

Søk lån hos Eminentor i dag – og få bedre råd!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.