Lån og forbrukslån til oppussing av kjøkken

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Lån
Lån og forbrukslån til oppussing av kjøkken

Av Ida Eldor

Det finnes mange grunner til å ønske å pusse opp kjøkkenet. Kanskje det har kommet skader på grunn av lekkasjer, eller kjøkkenet kan være gammelt og slitt? Det er også mulig at en bare ønsker en fornying av rommet ettersom det er utdatert i forhold til farger og hvitevarer. Mange ønsker nok å kunne pusse opp litt hjemme av og til, men det er forskjeller på om det er noe man vil gjøre, og noe man må gjøre. Dersom det er noe man må gjøre, kan det være man blir nødt til å låne penger for å finansiere oppussingen. Når man skal pusse opp er det viktig å vurdere hva som trenger å pusses opp og hva man kan vente med for å kunne bedre anslå kostnadene ved oppussingen. Det kan også være lurt å legge inn en buffer i budsjettet i tilfelle det skulle komme uventede utgifter ved oppussingen.

  

Det er flere måter å låne penger til oppussing av kjøkken på. En mulighet for noen vil være å ta opp lån i bolig, ettersom dette vil føre til lav rente og lengre nedbetalingstid. Dersom man har tatt opp alt en kan i boliglån, vanligvis 85% av boligens verdi må en se etter andre muligheter, som for eksempel forbrukslån. En annen mulighet for å finansiere oppussingen vil være å bruke kredittkort eller andre smålån, for eksempel å bruke delbetaling på kjøkkeninnredning og lignende, men dette vil kunne bli ganske dyrt i lengden i form av høye renter og gebyrer, særlig dersom man tar opp flere smålån.

 

 

En mulighet for finansiering er selvfølgelig å spare opp penger og vente med oppussing til man har spart opp nok til å kunne finansiere oppussingen helt selv. Dersom en ikke kan gjøre dette enten på grunn av skader på kjøkkenet som må fikses, eller dersom man ikke har lyst til å vente på grunn av at man har et gammelt og slitt kjøkken, så finnes det andre alternativer.

 

Et godt alternativ kan for eksempel være å ta opp et forbrukslån. Dette vil muligens kunne gi nok til å dekke hele oppussingen, og man slipper å dele opp lånet flere steder. Man får bedre oversikt ved å ha kun ett forbrukslån, i motsetning til å bruke kredittkort og delbetaling for finansiering. En fordel ved å ta opp forbrukslån i forhold til å utvide et boliglån vil være at man kan betale ned forbrukslånet fortere. Dersom en har mulighet til å betale tilbake lånet fort vil det muligens lønne seg ved at man faktisk kan ende opp med å betale mindre i renter og gebyrer enn man gjør ved å betale ned på et boliglån i over 20 år.

 

 

Noe som kan være viktig når man skal ta opp lån eller forbrukslån for å finansiere oppussing vil være at det skaper en verdiøkning i boligen. Ved å bruke lyse farger til oppussing vil rommet virke større, og det å bruke nøytrale farger vil kunne gjøre boligen mer attraktiv ved salg, noe som kan øke salgsverdien til senere. Det er også viktig å gjøre research før en går i gang med oppussingen. Se etter forskjellige håndverkere og hvilke tilbud de kan ha til de ulike jobbene som må gjøres. Et annet tips kan være å se om man har noen bekjente eller familiemedlemmer som kan hjelpe til og kan gjøre oppussingen enklere og billigere. Ved å finne ut hva man kan gjøre selv, og vurdere hva man må ha håndverker til vil man også bedre kunne anslå kostnadene og finansieringsbehovet ved oppussingen av kjøkkenet. Dersom man kun bruker håndverkere og fagfolk vil prisen mest sannsynlig bli en god del høyere enn dersom man kan utføre noe av arbeidet selv.

 

Eminentor kan hjelpe deg dersom du ønsker å pusse opp, men ikke har midlene til det. Bruk Eminentor sine gratis og uforpliktende tjenester, og søk om forbrukslån i dag. Hos oss leverer du inn en søknad, og så vil vi sammenligne flere forskjellige banker, som gjør det enkelt for deg å velge det lånet som passer deg best ut i fra din betalingsevne. Hos oss i Eminentor kan man låne opp til 500 000 kr uten sikkerhet.

 

 

Søk lån hos Eminentor i dag og begynn oppussingen av ditt drømmekjøkken!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.