Finansiering av gjeld

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-11-28         Refinansiering
Finansiering av gjeld

Av Ida Eldor

Det kan være vanskelig å finne en måte å få kontroll på gjelden sin, spesielt dersom man har gjeld flere steder. Mange nordmenn sliter for tiden med at de gjerne har gjeld fra kredittkort, boliglån, inkasso, billån, og andre smålån som kan være krevende å råde over. Det kan derfor være en idé å finansiere gjelden på en ny måte.

 

Få oversikt

Finansiering av gjeld i et nytt lån kan lønne seg, ettersom en vil få mulighet til å samle alt på ett sted, få bedre oversikt, og ofte kan man også få lavere rente. Noe av det viktigste når en har havnet i en gjeldskrise er å skaffe deg oversikt over all gjelden en innehar. Det kan også være lurt å sette opp en oversikt over hva en bruker penger på i hverdagen, og se om det er noe man kan kutte ned på her, for å kunne komme ovenpå igjen. Det kan også være lurt å spare opp en økonomisk buffer på minst en månedslønn, i tilfelle noe skulle skje.

 

Finansiering av gjeld i bolig

 Bilderesultat for trygghet

Dersom man har mulighet til det vil det kunne være gunstig å finansiere gjelden i et boliglån. Det er alltid lavere renteboliglån enn på forbrukslån, så dersom en kan utnytte at man har fast eiendom som sikkerhet for å finansiere gjelden vil det kunne lønne seg i form av lavere renter og gebyrer. Det vil også ofte være enklere og rimeligere å utvide et eksisterende lån, i forhold til å ta opp ett nytt lån. Ved finansiering av gjeld i et eksisterende lån vil det også kunne bli enklere å forhandle om lengre nedbetalingstid på lånet. Det er viktig å merke seg at refinansiering av gjeld i et boliglån ikke kan overstige den maksimale belåningen av boligen, som normalt ligger på 85% av boligens verdi.

 

Sett at en fortsatt sliter med nedbetaling av gjeld kan det være en mulighet å be om avdragsfrihet over en periode, det vil si at man kun betaler renter på lånet. Dersom man utsetter betaling av avdrag, for eksempel i et boliglån eller studielån i et par måneder, vil dette kanskje gi det en trenger ekstra for å betale ned all kredittkortgjeld, og slik vil man raskere kunne få lavere rentekostnader og betale mindre i gebyrer på dyre lån.

  

Refinansier gjeld i forbrukslån

Så fremt man ikke har anledning til å finansiere gjelden i et eksisterende boliglån, eller kan be om avdragsfrihet over en periode, vil det eventuelt være smart å refinansiere gjelden i et forbrukslån istedenfor. Sett at man refinansierer gjelden i et forbrukslån vil man få oversikt over all gjelden og kun betale inn til ett sted hver måned, noe som kan føre til at man blant annet slipper dyre fakturagebyrer per transaksjon. En vil også slippe dyre straffegebyrer som kommer i tillegg dersom man glemmer å betale noen av regningene.

 

En annen viktig ting å tenke å merke seg ved nedbetaling av gjeld er at en burde starte med å nedbetale kredittkortgjeld og forbruksgjeld som ofte har høyere renter og gebyrer enn for eksempel boliglån eller studielån. Studielån er generelt det siste man burde betale ned ettersom det ikke er mulig å arve gjelden fra studielånet, og det har en av de laveste rentene på markedet.

Finansiering av gjeld via Eminentor

Bilderesultat for nedbetalt gjeld

Eminentor kan hjelpe deg med å refinansiere gjelden du har i et nytt forbrukslån. Vi kontakter våre samarbeidsbanker og finner det beste tilbudet til deg. Her i Eminentor hjelper vi deg med å sammenligne tilbud, noe som sparer tid og penger for deg.

 

Søk hos Eminentor – og lån eller refinansier inntil 500 000kr!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.