Långivere og låneformidlere i Norge

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-22         Bankene
Långivere og låneformidlere i Norge

Skrevet av Ida Eldor

En långiver er enhver person eller institusjon som låner ut penger. Det finnes mange forskjellige typer utlånsorganisasjoner, og det finnes mange formidlere av lån. Låneformidlere er en tredjepart mellom långiver og låntaker, som Eminentor, som legger inn forespørsler om lån for låntakere hos forskjellige långivere.

  

Det virker for tiden som om det er veldig mange tilbydere av forbrukslån der ute, og det kan dermed være vanskelig å vite nøyaktig hvilken långiver man skal velge. Det kan også være vanskelig å vite hvilke långivere man kan stole på. Dette er fordi det er stor konkurranse på lånemarkedet, særlig mellom tilbydere av forbrukslån, og långiverne må ofte konkurrere for å få kunder, blant annet ved hjelp av å tilby lavere renter, og bedre vilkår enn sine konkurrenter.

 

Lånekriterier

Det betyr dermed ikke at absolutt alle kan få lån. Det finnes en rekke kriterier for låntakere, også når man skal søke om forbrukslån, og lån uten sikkerhet. Under følger noen generelle kriterier som låntaker må oppfylle, og som gjelder i de aller fleste tilfeller:

 

  • Må ha fylt 18år
  • Minimum bruttoinntekt på 200 000kr
  • Ingen betalingsanmerkninger

 

Enkelte långivere kan ha strengere kriterier enn dette også, og kriteriene endres ofte i forhold til hvilken type lån en søker om. Kriteriene for forbrukslån er for eksempel ofte annerledes enn kriteriene for boliglån.

 Ønsker penger til bolig, bil, ta opp lån med låneformidler 

Når man skal velge långiver er det viktig at man føler at man kan stole på långiveren. Flere långivere opptrer med ulovlige markedsføringskampanjer som lover forbrukslån på dagen, eller at en skal få svar på lånesøknaden i løpet av en time. Forbrukslån kan bli ganske kostbare i lengden, og man må definitivt tenke nøye igjennom konsekvensene før man bestemmer seg for å ta opp et lån. Å søke om lån, uansett type, er noe en må vurdere om man kan ta seg råd til, og ikke minst noe man må vurdere om man faktisk behøver. Det er derfor viktig å vurdere nøyaktig hva det er en trenger å låne penger til, om det er generelt forbruk, oppussing av bolig, bil, ferie, eller noe annet, og om det finnes andre mulige metoder å finansiere dette på.

 

Låneformidlere

Et resultat av konkurransen i lånemarkedet er at det er blitt flere låneformidlere, altså mellomledd mellom bank og potensielle kunder. Eminentor er en slik låneformidler, og det vi gjør er å sammenligne forskjellige tilbud fra långivere for potensielle kunder. Dette vil si at istedenfor å måtte søke om lån hos hver enkelt bank legger en inn en søknad hos oss i Eminentor, og så tar vi kontakt med de forskjellige bankene vi samarbeider med, for å kunne tilby deg det beste mulige lånet, med de beste mulige vilkårene. Denne tjenesten er helt uforpliktende og gratis, og du vil selv kunne velge hvilken av samarbeidspartnerne våre du vil låne hos, sett at du oppfyller kravene som stilles. Et lån formidlet av Eminentor vil koste det samme som dersom du låner direkte fra banken.

 

Ta i bruk Eminentor sin sammenligningstjeneste, spar tid og penger, og ikke minst – få bedre råd.

  Samarbeidspartnere til Eminentor for lån, forbrukslån, refinansiering

Våre samarbeidspartnere

 

Avida Finance

BB Bank

BlueStep Bank

Collector Bank

Easybank

InstaBank

Komplettbank

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.