Hvilken kortinnløser bør man velge

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-10-11         Bedrift
Hvilken kortinnløser bør man velge

Driver man med e-handel eller handel i fysisk butikk som gir kundene mulighet til å betale med bank- eller kredittkort, behøver man en kortinnløseravtale, også kalt brukerstedsavtale. Her kan du lese om viktigheten av å ha en rett innløseravtale med en bank eller finansinstitusjon som er tilpasset de daglige og strategiske behov for din bedrift.  

Hvorfor trenger jeg en kortinnløser?

En kortinnløser, eller bare innløser, er altså en bank eller et finansforetak som tilbyr tjenester som gjør det mulig for deg å akseptere betaling med kort. Innløsertjenester er nødvendige for alle som driver med salg av varer og tjenester vis-a-vis en nettbutikk eller en fysisk butikk. Uansett om du er en start-up, SME-foretak eller en stor bedrift - en rett kortinnløseravtale er nødvendig hvis du skal tillate kunder å betale med kort, og holde transaksjonskostnadene på et minimumnivå, og bedriften være lønnsom.

Kredittkortselskap er ikke det samme som innløser

For at du skal kunne akseptere betaling med kort finnes det et samarbeid mellom kredittkortselskap og innløser. Sammen gjør de gjør de det mulig for at kundene dine kan betale med kortet sitt og du kan få pengene innsatt på kontoen din; hvilket også kalles oppgjør eller bruttooppgjør.

En innløser tilbyr deg tjenester med bakgrunn i lisensierte avtaler med Visa, Mastercard, American Express og andre liknende kortselskaper.  

Liste over kortinnløsere i Norge

Det finnes  ulike kortinnløsere i Norge. Du finner en liste over leverandørene av kortinnløsere nedenfor. 

          - Handelsbanken

          - Nordea

          - Swedbank

          - Clearhaus

          - Elavon

          - Bambora

          - Teller

I utgangspunktet tilbys de samme tjenestene, altså kortbetaling i nett- eller fysisk butikk, men priser og tjenesteutbudet varier fra foretak til foretak. Da det kreves både en fysisk kortterminal og programvare må du regne med en del engangskostnader, utover de løpende utgiftene knyttet til betalingene og betalingsoppgjør.  

Det er mange ulike avgifter som tas ut som skal dekke utgiftene både til banken og kredittkortselskapet. 

Kritiske faktorer når du skal velge rett innløser

For deg som kunde og din likviditet er det viktig at leverandøren av innløsertjenesten har et pris og tjenesteutbud som er tilpasset ditt foretak. Innløserpriser, tjenester, avgifter og villkår er ganske varierende i Norge, og informasjonen på de ulike leverandørers hjemmesider kan framstå som veldig mye. Man har ikke tid til å sette seg inn i alle detaljer.

Når du skal evaluere den beste leverandører for deg og din bedrift bør du sjekker følgende punkter før du velger den rette leverandøren for deg med utgangspunkt i din bedriftsprofil og behov:

- Lavest  snittkostnad for innløsertjenstene?

- Raskest utbetalingstid for brutto oppgjøret?

- Kan du beholde din bedriftskonto og bankforbindelse, hvis du bytter innløser?

- Hva er transaksjonskostnaden?

- Finnes det en månedlig avgift?

- Er det noen etableringskostnad?

- Er det noen bidningstid på innløseravtalen?

- Tilbys det en support og hva koster supporte? Trenger du den type support?

- Hvor lang tid tar det før du kan komme igang med innløseravtalen?

Eminentor er en kostndsfri sammenligningstjeneste som har spesialisert seg på å hjelpe små og mellomstore foretak med å finne den beste og mest kostnadseffektive innløseravtalen etter kundebehov. Tjensten er kostnadsfri og ubindende.

Du kan klikke  her for å søke om markedets beste og mest prisgunstige innløseravtale.

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.