Nordmenn tjener mindre og bruker mer

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-12-21         Sparing
Nordmenn tjener mindre og bruker mer

Vi fant en interessant artikkel i NA24 Økonomi- og Næringsliv sin utgave 19 September 2017 med overskriften: Nordmenn tjener mindre og bruker mer: Økonom advarer Nordmenn om privatøkonomien deres. 

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) sparte norske husholdninger bare 5 prosent av inntektene sine. Det var hele 7 år siden i 2010 nordmenn sparte så lite. Ifølge Anton Smedshaug som er daglig leder i AgriAnalyse, og forfatter av boken "Gjeld. Hvordan Vesten lurte seg selv", mener at nordmenn tar for stor risiko med sin privatøkonomi. Han opplyser videre at Norge har Europas laveste sparing

Nordmenn sparer for lite

Etter de siste målingene fra Statistisk sentralbyrå å dømme sparer nordmenn altfor liten andel, bare 5 prosent, av inntektene sine. Skulle renten gå opp eller boligprisene falle vil det få svært alvorlige konsekvenser for privatøkonomien i Norge. I takt med en aksellerende utvikling innen netthandel og mobile tjenester konsumerer nordmenn mer og mer. Nordmenn låner penger til ulike formål. Sagt med andre ord er denne utviklingen svært alvorlig, også med tanke på at mange nordmenn har tatt opp forbrukslån som de også er forpliktet å betale ned på.

Å låne penger er helt ufarlig hvis man har regnet på at man også vil klare å betale tilbake på lånet. Men det kan være risikofylt å låne penger uten å hensynta om man klarer å betale tilbake lånet i form av renter og gebyrer utover andre utgifter som man måtte ha.

Privatøkonomien din behøver en buffer

Låneformidleren  Eminentor tar denne utviklingen på stort alvor. Det er en alvorlig utvikling at nordmenn låner penger i større og større grad, konsumet øker og samtidig spares mindre og mindre. Våre økonomieksperter mener at refinansiering er løsningen for nordmenn som har lån uten sikkerhet,  forbrukslån og kredittkortgjeld. Naturligvis er det et inpiduelt ansvar å ta disse signalene fra markedet på største alvor. For å beskytte seg mot at man havner i betalingsproblemer bør man skape en "buffer" i form av bankinnskudd, aksjesparing og obligasjoner.

Våre låneeksperter mener at nordmenn bør benytte seg av sammenligningstjeneste fra låneformidling hvis man skal låne penger uten sikkerhet for første gang. Sammenligningstjenesten er like relevant for personer som allerede har lånt penger eller har annen usikret gjeld, som for eksempel kredittkortgjeld; som samlet sett forårsaker en stor belastning på privatøkonomien, og direkte hindrer at man sparer penger - uansett viljen til å spare. Vi mener at denne utviklingen ikke skyldes at nordmenn ikke vil spare penger. Tvertimot mener vi at de fleste ønsker å spare penger hver måned, men dyre regninger er i veien.

Refinansier gjelden din idag - men sammenlign bankene først

Det er et kjent faktum at refinansiering reduserer dine utgifter og kan bli svært gunstig for din privatøkonomi. Tusenvis av  nordmenn refinansierer sine lån daglig. Det gjelder spesielt forbrukslån og kredittkort som vanligvis innebærer høye lånekostnader og renteutgifter.

Ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker har man muligheten til å kutte sine lånekostnader med rundt 30 prosent. Våre interne undersøkelser viser at 1 av 3 kunder kan spare titusenvis av kroner i året ved å ved å samle sine smålån og kredittkortgjeld til et forbrukslån med lav rente. Lånetagere som refinansierer sine lån vil kunne spare store summer på grunn av gunstigere rentevilkår. Enkelt sagt: man bør ikke låne penger uten først å ha sammenlignet rentevilkårene fra flere banker.

Rentesammenligning er gratis og ubindende

Så har du forbrukslån, sms-lån eller andre lån uten sikkerhet bør du refinansiere din gjeld gjennom en låneformidler. En låneformidler kan også hjelpe deg til å finne lån med lavest rente hvis du skal ut og låne penger for første gang, eller behøver å låne penger til et oppussingsprosjekt hjemme eller på kontoret. Den største fordelen ved å bruke en låneformidler er at du setter deg selv i en bedre posisjon til å sammenligne lånetilbud fra flere banker i markedet. 

En låneformidler sender din søknad til flere banker som svarer på din lånesøknad med sine tilbud og hvor mye de anser at du kan låne

Sammenlign rentevilkår FØR du låner penger

Det er ikke et ukjent faktum at nordmenn låner penger til ulike formål. Over tid går mange rundt og betaler unødvendig mye i form av renteutgifter og gebyrer uten at man har noen sparing eller penger til overs. Rett som det er kan man havne i en situasjon der man må iverksette tiltak for å få økonomien sin på rett spor igjen. Når du vel har bestemt deg for å kvitte deg med dyre lån og rentekostnader, er det smarteste tiltaket å refinansiere din gjeld gjennom en kostnadsfri låneformidler.

Låneformidleren kan sjekke ditt behov for å låne penger i ulike banker.  Med en god oversikt over markedets ulike lånetilbud er du i en vinnende posisjon til å velge et lån som har lavest rente. For deg som har lånt litt her og der og dessuten betaler ned på kredittkortgjeld er ditt viktigste mål at du velger rett bank å samle dine lån hos, hvor du er overbevist om at du får refinansiert dine lån med lavest mulig markedsrente. Sammenligningstjenesten gjennom låneformidlere hjelper deg nettopp med å oppnå dette målet finne et tilbud med lavest rente, når du har bestemt deg for å rydde opp i privatøkonomien din. 

Når du har flyttet dine lån til den nye banken, vil din nye bank innfri den gamle dyre gjelden din. Det er takket være sammenligningstjenesten at du kan erstatte dyre rentevilkår med et lån med lavere rente. Du oppnår bedre kontroll og kan nyte av en bedre hverdagsøkonomi som gi deg muligheten til å begynne å spare penger for en bedre fremtid.

Du er bedre forberedt for en eventuell renteoppgang og kommer til å føle deg bedre av at du har penger på konto!

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.