Generelle vilkår for å søke om et forbrukslån

Lån eller refinansier inntil 500 000 kr!

Din søknad behandles av flere banker - kostnadsfritt.
Lånebeløp
150 000
Løpetid
7
Lånet skal brukes til å refinansiere andre lån?
Månedsbeløp Fra 7 544,- *
* Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%. Rentes settes individuelt mellom 8,69–25,3%. Lang nedbetalingstid og/eller en medsøker øker sjansene for å få lån. Du kan innfri lånet tidligere enn avtalt løpetid.
Søk nå
2017-06-19         Forbrukslån
Generelle vilkår for å søke om et forbrukslån

Alle banker og långivere har vilkår og minstekrav for at du skal kunne søke om forbrukslån eller refinansiering. Vilkårene handler om søkeren alder, årsinntekt og om søkeren har betalingsanmerkninger. Men hva bankene har fastsatt som vilkår innenfor disse punktene varierer. Hvis du ikke oppfyller kravene til banken, vil du dessverre få avslag på søknaden om forbrukslån.

Årsinntekt

For å søke om et forbrukslån er det et krav fra bankene at søkeren har en form for fast inntekt. Inntektskilden kan variere, det kan eksempelvis være lønn fra en fast jobb, trygd eller pensjon. Mange av bankene og långiverne har også et minstekrav til søkerens årlige inntekt. Vanligvis ligger minstekravet på en sted mellom 120 000 kr - 250 000 kr.

vilkår for forbrukslån/

Aldersgrense

Bankene har selvfølgelig en aldersgrense for å kunne søke om et forbrukslån. Den laveste aldersgrensen for å søke om forbrukslån og refinansieringslån er 18 år. De er likevel mange banker og långivere som har satt en høyere aldersgrense, vanligvis ligger grensen på mellom 18-25 år.

Betalingsanmerkninger

De aller fleste banker tilbyr ikke forbrukslån til personer som har betalingsanmerkninger registrert på sitt navn. Hvis en person med en betalingsanmerkning søker om forbrukslån vil vedkommende automatisk få avslag på søknaden. Skal man få innvilget et forbrukslån eller refinansieringslån når man har en betalingsanmerkning må personen stille en form for sikkerhet  til banken.

Statsborgerskap

Noen banker krever at vedkommende som søker om forbrukslån er norsk statsborger eller vært bosatt i minst 3 år i Norge. Andre banker tilbyr forbrukslån til utenlandske statsborgere så lenge de har betalt skatt i Norge i 3 år eller mer.  

Del denne artikkelen

Samarbeidsbanker

Eminentor samarbeider med flere store og små banker i Norge. Vi streber etter å gi deg det beste mulige lånetilbudet etter en helhetsvurdering av søknaden din. Et lån som er formidlet av Eminentor koster det samme som når du låner direkte av banken. Våre priser kan sammenlignes med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.